"Θεραπευτικές επιλογές στον Σ.Δ." ήταν ο τίτλος του δεύτερου μαθήματος του 3ου κύκλου μεταπτυχιακών που διοργανώνει ο ΦΣΘ

Ποιες είναι οι θεραπευτικές επιλογές που έχουμε στα χέρια μας για τον σακχαρώδη διαβήτη; Για ποιους ασθενείς ενδείκνυνται τα αντιδιαβητικά δισκία και πότε είναι αναγκαίες οι ενέσιμες θεραπείες; Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά και όχι μόνο είχαν την ευκαιρία να πάρουν χθες οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια του δεύτερου μαθήματος του 3ου κύκλου μεταπτυχιακών σεμιναρίων που διοργανώνει και φέτος ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της πόλης (ΦΣΘ).

Εισηγητής ήταν ο παθολόγος – διαβητολόγος, επιμελητής Β΄ Παθολογικής Κλινικής 424 ΓΣΝΕ, Στέργιος Γκιντίκας και τίτλος μαθήματος «Θεραπευτικές επιλογές στον Σ.Δ: Αντιδιαβητικά δισκία και ενέσιμες θεραπείες, πλην ινσουλινών». Η αίθουσα του Συλλόγου ήταν και πάλι ασφυκτικά γεμάτη και η συζήτηση που ακολούθησε την εισήγηση του ομιλητή ήταν ιδιαίτερα πλούσια σε πληροφορίες και γνώσεις. 

Το επόμενο μάθημα θα γίνει την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, στις 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΦΣΘ. Εισηγητής θα είναι ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας – Διαβητολογίας του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ, υπεύθυνος Διαβητολογικού  Κέντρου  της Α΄ Προπαιδευτικής κλινικής του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ», μέλος δ.σ. της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον σακχαρώδη διαβήτη (ΕΛΕΜΕΔ), Τριαντάφυλλος Διδάγγελος και τίτλος μαθήματος «Θεραπευτικές επιλογές στον Σ.Δ: ινσουλίνη».

 Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails