Πονοκέφαλο προκαλούν στους φαρμακοποιούς οι τσουχτερές εισφορές για τον ΕΦΚΑ

Πονοκέφαλο προκαλούν στους φαρμακοποιούς οι τσουχτερές εισφορές που καλούνται να πληρώσουν για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Τα ραβασάκια ήδη έφτασαν στα χέρια τους, καθώς αναρτήθηκαν στο TAXIS και καλούνται μέσα σε ένα μήνα να πληρώσουν δύο ολόκληρα μηνιάτικα. Αυτό συμβαίνει διότι ο ΕΟΠΥΥ κάνει παρακρατήσεις με καθυστέρηση μηνών. Αποτέλεσμα είναι οι φαρμακοποιοί να κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας φουσκωμένες εισφορές, αφού τα ποσά είναι τέσσερις φορές υψηλότερα από εκείνα που συνήθως πλήρωναν.

Ειδικότερα, μέσα σε ένα μήνα (Φεβρουάριος 2017) θα καταβάλλουν εισφορές για τον Οκτώβριο του 2016 (μέσω πληρωμών ΕΟΠΥΥ), ενώ θα εξοφλήσουν με δική τους φροντίδα (μέσω τραπέζης) και τον Ιανουάριο του 2017. Αντίστοιχα εντός του Μαρτίου 2017, θα πρέπει να καταβάλλουν εισφορές για τον Νοέμβριο του 2016 και τον Φεβρουάριο του 2017.

«Πρόκειται για αφαίμαξη των φαρμακοποιών και μάλιστα σε μια περίοδο που η οικονομική κατάστασή τους έχει επιδεινωθεί, ενώ υπάρχει και σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας», δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Τα ειδοποιητήρια με τις εισφορές περιλαμβάνουν πλήρη στοιχεία για το καθαρό φορολογητέο εισόδημα, τον ΑΜΚΑ, τις κρατήσεις, τη συνολική μηνιαία εισφορά που αναλογεί, καθώς και έναν 25ψήφιο κωδικό εντολής πληρωμής. Επιπλέον, περιλαμβάνουν τις τυχόν επιβαρύνσεις και προσαυξήσεις για όσους δεν θα καταβάλλουν τα αναγραφόμενα ποσά, όπως και τα πιστωτικά υπόλοιπα για εκείνους που θα πληρώνουν παραπάνω. Η αποπληρωμή της εισφοράς πρέπει να γίνει μέσα σε διάστημα ενός μηνός, ωστόσο δίνεται η δυνατότητα στον ασφαλισμένο να μην πληρώσει το σύνολο του ποσού αλλά έναντι της οφειλής, με το χρωστούμενο ποσό να επιβαρύνεται με ετήσιο τόκο 8%. Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails