"Σχολείο Αγωγής της Υγείας" οργανώνει στις 9 Ιουνίου στην Θεσσαλονίκη η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και με τη συμμετοχή του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» οργανώνει το «Σχολείο Αγωγής της Υγείας» το Σάββατο 9 Ιουνίου, 10:00-13:30, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

Το σχολείο αποσκοπεί στην ορθή ενημέρωση του γενικού πληθυσμού, αρχικώς σε δύο φλέγοντα θέματα. Το πρώτο αφορά τη σχέση του πολίτη με το γιατρό και το σύστημα υγείας, για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, για τον τρόπο που ο γιατρός προσεγγίζει το πρόβλημα, για τη συμβολή των εργαστηριακών και απεικονιστικών μεθόδων στη διάγνωση και παρακολούθηση της θεραπείας. Το δεύτερο αφορά το φάρμακο ως προληπτικό, διαγνωστικό και θεραπευτικό εργαλείο στις βασικές έννοιες του φαρμάκου και της φαρμακευτικής αγωγής, αλλά και των διαφορετικών θεραπευτικών προσεγγίσεων.

Θεωρούμε ότι το Σχολείο  που έχουμε ξεκινήσει στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης εκπαίδευσης για την αγωγή και προαγωγή υγείας θα συμβάλλει τα μέγιστα στην υγεία του ελληνικού πληθυσμού και ευχόμαστε η κοινωνία και η πολιτεία να το γνωρίσει, να το αγκαλιάσει και να το αναδείξει. 

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails