Μεγάλη η συμμετοχή και στο δεύτερο μάθημα του 2ου κύκλου μεταπτυχιακών του ΦΣΘ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το δεύτερο μάθημα του 2ου κύκλου μεταπτυχιακών σεμιναρίων που διοργανώνει και φέτος ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ). Εισηγητής ήταν ο καρδιολόγος, επιστημονικός συνεργάτης της κλινικής «Άγιος Λουκάς», Νικόλαος Παπαδόπουλος και τίτλος του μαθήματος «Αίτια και προδιαθεσικοί παράγοντες καρδιακής ανεπάρκειας (Επιδημιολογία και συννοσηρότητες)».

Η αίθουσα ήταν και πάλι κατάμεστη, ενώ οι 100 συμμετέχοντες φαρμακοποιοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα αίτια και τους παράγοντες κινδύνου που απειλούν την καρδιά. Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης, «βομβάρδισαν» τον ομιλητή με τις ερωτήσεις και τις απορίες τους.

Το επόμενο μάθημα θα γίνει στις 20 Μαρτίου. Εισηγητής θα είναι ο καρδιολόγος, επιστημονικός συνεργάτης της κλινικής «Άγιος Λουκάς» – Ιατρείο Καρδιακής Ανεπάρκειας  Βλάσσης Νινιός και τίτλος μαθήματος «Παθοφυσιολογία και διαγνωστικά κριτήρια καρδιακής ανεπάρκειας (σημεία και συμπτώματα)».

Ο 2ος κύκλος μεταπτυχιακών μαθημάτων που διοργανώνει ο ΦΣΘ θα διαρκέσει έως τις 24 Απριλίου 2017. Φέτος έχει θέμα την καρδιακή ανεπάρκεια, ενώ γενικός συντονιστής του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι ο Dr. Ιωάννης Ζαρίφης - καρδιολόγος, συντονιστής διευθυντής του Καρδιολογικού Τμήματος του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Στόχος των μαθημάτων είναι οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για τις πιο συχνές παθήσεις που ταλαιπωρούν τους ασθενείς που εξυπηρετούν στα φαρμακεία τους και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με νέα φάρμακα και σύγχρονες τεχνικές θεραπείας.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails