Δ. Ευγενίδης: "Θεωρώ απαράδεκτο να στοχοποιούνται οι φαρμακοποιοί"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΝΟΜΟΣ3601/1928-8314/1938 Ν.Δ. 171
A.Φ.Μ 090203635 ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
 

Θεσσαλονίκη 15 Νοεμβρίου 2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Μόνο θλίψη προκαλούν οι δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, αν μεταφέρθηκαν σωστά, περί του θεσμικού ρόλου του φαρμακοποιού. Σε μια εποχή που βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη προσπάθεια συνεργασίας ιατρών και φαρμακοποιών, μέσα από διακριτούς ρόλους, με σκοπό την καλύτερη δυνατή παροχή υγειονομικής φροντίδας στους συνανθρώπους μας, οι δηλώσεις αυτές δείχνουν να βρίσκονται πολύ μακριά από την πραγματικότητα». 
Την απάντηση αυτή δίνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιος Ευγενίδης σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας Γεώργιος Δημητριάδης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου). Πιο συγκεκριμένα ο κ. Δημητριάδης, αναφερόμενος στη χρήση της νέας τεχνολογίας που διατίθεται στους ασθενείς υποστήριξε ότι «οι κ.κ. συνάδελφοι φαρμακοποιοί οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους στο πλαίσιο του θεσμικού τους ρόλου στο φαρμακείο. Δεν μπορεί να αποφασίζει ο φαρμακοποιός, ενώ εγώ έχω γνώμη να πάρει κάποιος αυτό το μηχανάκι μέτρησης σακχάρου, να λέει στον ασθενή μου “όχι αυτό δεν είναι καλό, πάρε εκείνο”.
Ο πρόεδρος του ΦΣΘ χαρακτηρίζει «απαράδεκτο να στοχοποιούνται οι φαρμακοποιοί για συμπεριφορές που, ακόμη και στην περίπτωση που έχουν παρατηρηθεί, αποτελούν εξαιρέσεις, ενώ αποσιωπώνται οι ακριβώς αντίστοιχες που αφορούν ιατρούς και πιστεύω ακράδαντα πως αποτελούν και αυτές εξαιρέσεις. Επαναλαμβάνω ότι κάθε κλάδος οφείλει να ασχολείται με τα προβλήματα του οίκου του και να μην μεγαλοποιεί μεμονωμένες συμπεριφορές».
Παράλληλα ο κ. Ευγενίδης τονίζει ότι «ως πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης θα συνεχίζω να πρεσβεύω και να προάγω έμπρακτα τη συνεργασία των υγειονομικών και ειδικότερα ιατρών και φαρμακοποιών, μέσα από τις δράσεις και τα συνέδρια του Συλλόγου μας, με αυτούς που πιστεύουν στις ίδιες αρχές".
Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails