"Φαρμακευτική και μη αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας" ήταν το θέμα του τέταρτου μαθήματος του 2ου κύκλου μεταπτυχιακών σεμιναρίων του ΦΣΘ

Στον κόσμο των φαρμάκων για πιο υγιή καρδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν χθες οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια του τέταρτου μαθήματος του 2ου κύκλου μεταπτυχιακών σεμιναρίων που διοργανώνει και φέτος ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ). Εισηγητής ήταν ο καρδιολόγος, πανεπιστημιακός υπότροφος της Β’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου “Ιπποκράτειο” Ευστράτιος Θεοφιλογιαννάκος και τίτλος μαθήματος «Φαρμακευτική και μη αντιμετώπιση καρδιακής ανεπάρκειας μέχρι και σήμερα (φάρμακα)».

Στην αίθουσα δεν έπεφτε καρφίτσα, ενώ οι φαρμακοποιοί εμπλούτισαν τις γνώσεις τους σχετικά με την καρδιακή ανεπάρκεια, η οποία είναι μια πάθηση κατά την οποία η καρδιά δεν μπορεί πλέον να αντλήσει αρκετό αίμα για να το διοχετεύσει στο υπόλοιπο σώμα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ειδικά φάρμακα που έχουν στη διάθεσή τους οι επιστήμονες για την αντιμετώπιση της πάθησης, αλλά και για τις συνήθειες που πρέπει να εντάξουν στην καθημερινότητα τους οι ασθενείς ώστε να συμβάλουν και οι ίδιοι στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας

Ο 2ος κύκλος μεταπτυχιακών μαθημάτων που διοργανώνει ο ΦΣΘ άρχισε στις 20 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 24 Απριλίου 2017, οπότε θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο μάθημα. Εισηγητής σε αυτό θα είναι ο καρδιολόγος, πανεπιστημιακός υπότροφος της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου “ΑΧΕΠΑ”, υπεύθυνος Ιατρείου Καρδιακής Ανεπάρκειας Δημήτρης Κωνσταντίνου και τίτλος  μαθήματος «Νεότερα δεδομένα στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανεπάρκειας (φαρμακευτική αγωγή, συσκευές - guidelines).

Στόχος των μαθημάτων είναι οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για τις πιο συχνές παθήσεις που ταλαιπωρούν τους ασθενείς που εξυπηρετούν στα φαρμακεία τους και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με νέα φάρμακα και σύγχρονες τεχνικές θεραπείας.

 Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails