Πιστοποιημένα σεμινάρια πρώτων βοηθειών για φαρμακοποιούς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΟΜΟΣ3601/1928-8314/1938  Ν.Δ. 171

A.Φ.Μ 090203635 ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Θεσσαλονίκη 13 Σεπτεμβρίου 2019

 

AΡΙΘΜ. Πρωτ: 1677

 

Προς: τα μέλη του ΦΣΘ

 

ΘΕΜΑ: «Πιστοποιημένα σεμινάρια πρώτων βοηθειών για φαρμακοποιούς»

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που είχαν προκύψει στο εσωτερικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με αποτέλεσμα καθυστερήσεις και ακυρώσεις προγραμματισμένων δράσεων. Μετά την εκλογή νέου Δ.Σ. στον Οργανισμό  ξεκινά η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος πιστοποιημένων σεμιναρίων «Α’ Βοήθειες για Φαρμακοποιούς».

Το πρόγραμμα διοργανώνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΠΦΣ και του ΙΔΕΕΑΦ με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένους εκπαιδευτές των Τμημάτων Νοσηλευτικής και Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών.

Τα πιστοποιημένα σεμινάρια για φαρμακοποιούς θα έχουν διάρκεια 18 ωρών το καθένα και θα διεξαχθούν στη διάρκεια τριών Κυριακών (για κάθε ημέρα η συνολική διάρκεια του σεμιναρίου θα είναι, με τα διαλείμματα, 6-8 ώρες).

Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογός μας έχει προγραμματίσει τρία σεμινάρια που θα διεξαχθούν στα γραφεία του Συλλόγου μας, Κυριακές, με ωράριο 10:00-16:00, και μπορείτε να επιλέξετε ένα από αυτά:

  • 1ο σεμινάριο: 6, 13 και 20 Οκτωβρίου 2019
  • 2ο σεμινάριο: 1, 8 και 15 Δεκεμβρίου 2019
  • 3ο σεμινάριο: 2, 9 και 16 Φεβρουαρίου 2020

Σε κάθε σεμινάριο θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής κατ’ ελάχιστον 20 φαρμακοποιών και κατά μέγιστον 40.

Όσον αφορά στη θεματολογία (θα βρείτε το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ https://www.fsth.gr/dat/A3686402/file.pdf ), θα καλύπτει τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί στα φαρμακεία τους, ενώ θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Στο 18ωρο πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι εξής ενότητες:

-«Πρώτες Βοήθειες για πολίτες»

-«Βασική υποστήριξη ζωής» και «Αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής»

-«Χειρισμός τραυμάτων» 

Οι συμμετέχοντες φαρμακοποιοί, εφόσον παρακολουθήσουν το σύνολο των ωρών του σεμιναρίου, δηλαδή και τις τρεις Κυριακές, θα λαμβάνουν ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο θα αποδεικνύει την ικανότητά τους στην παροχή υπηρεσιών Α’ Βοηθειών και επίσης 24 ΜΟΡΙΑ συνεχιζόμενης εκπαίδευσης φαρμακοποιών από το ΙΔΕΕΑΦ.

Το κόστος εγγραφής για κάθε φαρμακοποιό ανέρχεται στο συμβολικό ποσό των 25€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για λειτουργικές δαπάνες του ΙΔΕΕΑΦ, καθώς ο ΠΦΣ αναλαμβάνει το κόστος των εκπαιδευτών του ΕΕΣ και ο Σύλλογός μας το κόστος του catering.

 

Πώς θα κάνετε την εγγραφή σας

Η εγγραφή σας μπορεί να γίνει μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΙΔΕΕΑΦ, www.ideeaf.gr/ees (επισημαίνουμε ότι η εγγραφή σε ένα από τα τρία σεμινάρια σημαίνει την παρακολούθηση των μαθημάτων τις συγκεκριμένες Κυριακές του σεμιναρίου που επιλέξατε). Εκεί θα βρείτε και όλες τις πληροφορίες για το σύνολο του προγράμματος και το αναλυτικό περιεχόμενο του σεμιναρίου (σας το επισυνάπτουμε).

Η εξόφληση θα γίνεται σε ασφαλές περιβάλλον, με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και αμέσως μετά θα παραλαμβάνετε στο email σας το τιμολόγιο στα στοιχεία του φαρμακείου σας, που θα έχετε δηλώσει.

Θεωρώντας ότι η πιστοποιημένη απόκτηση γνώσεων για την παροχή Πρώτων Βοηθειών από τα φαρμακεία μας αποτελεί, εκτός από εφόδιο για κάθε συνάδελφο και ένα όπλο στη φαρέτρα των επιδιώξεών μας ως κλάδος, σας καλούμε να συμμετέχετε στο σεμινάριο αυτό και να φροντίσετε εγκαίρως για την εγγραφή σας, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (maximum 40 άτομα για κάθε σεμινάριο).

 

ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΠΕΡΥΣΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΙΔΕΕΑΦ.

 

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ                    ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
 
Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του σεμιναρίου.


Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails