ΦΣΘ: Εντυπωσιακή προσέλευση στο πρώτο μάθημα του 5ου κύκλου μεταπτυχιακών που διοργανώνει ο Σύλλογος


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΝΟΜΟΣ3601/1928-8314/1938 Ν.Δ. 171
A.Φ.Μ 090203635 ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
 

Θεσσαλονίκη 27 Νοεμβρίου 2018

 

Δελτίο Τύπου

 

Για ακόμη μία φορά η αίθουσα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης γέμισε χθες από φαρμακοποιούς που κάθισαν στα θρανία για να παρακολουθήσουν το πρώτο μάθημα του 5ου κύκλου μεταπτυχιακών που διοργανώνει ο Σύλλογος κι έχει θέμα «Παθοφυσιολογία του οφθαλμού και συνήθεις οφθαλμολογικές παθήσεις».

Στόχος των μεταπτυχιακών είναι να επικαιροποιηθούν οι γνώσεις των φαρμακοποιών σχετικά με τις πιο συχνές παθήσεις του οφθαλμού. Φέτος, για πρώτη φορά, ο ΦΣΘ έχει προγραμματίσει σε κάθε μάθημα να γίνονται δύο ομιλίες με διαφορετικό περιεχόμενο από δύο διαφορετικούς ομιλητές.

Εισηγητές στο πρώτο μάθημα ήταν ο χειρουργός Κερατοειδούς και Προσθίων Ημιμορίων, ειδικευμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αμβέρσας του Βελγίου, MD Δ. Σακελλάρης και τίτλος ομιλίας «Ξηροφθαλμία - Κόκκινο μάτι» και ο ειδικός στη χειρουργική Αμφιβληστροειδούς - Ωχράς κηλίδας & Ενδοφθάλμιων Φλεγμονών, εκπαιδευθείς στο Moorfields Eye Hospital,  FRCS Π. Τρανός και τίτλος ομιλίας «Ενδοφθάλμιες φλεγμονές και ανοσοκαταστολή».

Η αίθουσα του Συλλόγου ήταν ασφυκτικά γεμάτη και η συζήτηση που ακολούθησε τις εισηγήσεις των δύο ομιλητών ήταν πλούσια σε πληροφορίες και γνώσεις, με τους φαρμακοποιούς να μην σταματούν να θέτουν ερωτήματα. 

Το επόμενο μάθημα θα γίνει στις 17 Δεκεμβρίου. Εισηγητές θα είναι ο ειδικός στη Διαθλαστική Χειρουργική, ειδικευθείς & μετεκπαιδευθείς σε Γερμανία & Μεγάλη Βρετανία,  MD, DO Ζ. Ζαχαριάδης και τίτλος ομιλίας «Αντιμετώπιση μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού, πρεσβυωπίας με Laser» και ο χειρουργός Κερατοειδούς & Προσθίων Ημιμορίων, εκπαιδευθείς στο Moorfields Eye Hospital, Member of the International Society of Refractive Surgery of the American Academy of Ophthalmology (ISRS|AAO), PhD, FEBOphth, ICOphth Μ. Μπαλίδης και τίτλος ομιλίας «Καταρράκτης - Επιλογή ενδοφθάλμιων φακών (ενδοφακών)».

Ο 5ος κύκλος θα ολοκληρωθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2019.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails