ΦΣΘ: Αρχίζουν την 1η Απριλίου οι εγγραφές για τον 6ο κύκλο μεταπτυχιακών μαθημάτων του Συλλόγου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΟΜΟΣ3601/1928-8314/1938  Ν.Δ. 171

A.Φ.Μ 090203635 ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Θεσσαλονίκη 27 Μαρτίου 2019

 

 

AΡΙΘΜ. Πρωτ: 715

 

Προς: φαρμακοποιούς του ΦΣΘ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ξεκινούν τη Δευτέρα 1 Απριλίου οι εγγραφές για τον 6ο κύκλο των μεταπτυχιακών μαθημάτων που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), στο πλαίσιο της δια βίου εκπαίδευσης των φαρμακοποιών.

Κεντρικό θέμα του 6ου κύκλου είναι «Λοιμώξεις αναπνευστικού με έμφαση στο ανώτερο αναπνευστικό. Ο ρόλος του φαρμακοποιού και η συνεργασία του με τον θεράποντα ιατρό» και τα μαθήματα (συνολικά έξι) θα διαρκέσουν από τις 8 Απριλίου 2019 έως και τις 26 Ιουνίου 2019Ώρα προσέλευσης σε κάθε μάθημα 19:30 και ώρα έναρξης μαθήματος 20:00.

Οι φαρμακοποιοί που επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνώντας στα γραφεία του Συλλόγου (2310-471776 και 471682) από τη Δευτέρα 1 Απριλίου έως και την Παρασκευή 5 Απριλίου, από τις 09:00 έως τις 15:00.

Αυτός ο κύκλος των μεταπτυχιακών μαθημάτων θα μοριοδοτηθεί, όπως πάντα από το ΙΔΕΕΑΦ, αλλά και για πρώτη φορά από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί σε ένα τμήμα μόνο, οπότε θα το παρακολουθήσουν 100 συνάδελφοι, συνεπώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Στόχος των μεταπτυχιακών είναι να επικαιροποιηθούν οι γνώσεις των φαρμακοποιών σχετικά με τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού.

Λόγω της συμμετοχής του Πανεπιστημίου, υπάρχει ένα κόστος για τους συμμετέχοντες. Το κόστος εγγραφής για την παρακολούθηση των μαθημάτων είναι 50 ευρώ και θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου από τον Φ.Σ.Θ.

Συντονιστής του 6ου κύκλου είναι ο κύριος Απόστολος Ι. Χατζητόλιος,  καθηγητής Παθολογίας ΑΠΘ, διευθυντής της Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής ΑΠΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

 

Το πρόγραμμα των μαθημάτων είναι το εξής:

 

- Δευτέρα 8 Απριλίου: «Πρόληψη»

«Διαχείριση ασθενών με λοίμωξη αναπνευστικού. Ποιος ο ρόλος του φαρμακοποιού στην πρόληψη», εισηγήτρια η Παθολόγος- Λοιμωξιολόγος, Επιμελήτρια Α΄,  Γ.Ν.Θ. Γ. Παπανικολάου, Άννα Νικοπούλου.

 

- Δευτέρα 15 Απριλίου: «Λοιμώξεις αναπνευστικού»

«Διαχείριση ασθενών με λοίμωξη αναπνευστικού. Ποιος ο ρόλος του φαρμακοποιού», εισηγητής ο παθολόγος με εξειδίκευση στη Λοιμωξιολογία, αρχίατρος Ευάγγελος Ψωμάς.

 

- Τετάρτη 8 Μαΐου: «Λοιμώξεις ανώτερου αναπνευστικού»

«Διαχείριση ασθενών με λοίμωξη ανώτερου αναπνευστικού. Ποιος ο ρόλος του φαρμακοποιού», εισηγητής ο ΩΡΛ, αναπληρωτής καθηγητής Στέφανος Τριαρίδης.

 

- Τετάρτη 22 Μαΐου: «Λοιμώξεις κατώτερου αναπνευστικού»

«Διαχείριση ασθενών με λοίμωξη κατώτερου αναπνευστικού. Ποιος ο ρόλος του φαρμακοποιού», εισηγητής ο πνευμονολόγος με εξειδίκευση στη Λοιμωξιολογία, καθηγητής ΑΠΘ Ιωάννης Κιουμής.

 

- Τετάρτη 5 Ιουνίου: «Παιδιατρικοί ασθενείς»

 «Διαχείριση παιδιατρικού ασθενούς με λοίμωξη αναπνευστικού. Ποιος ο ρόλος του φαρμακοποιού», εισηγήτρια η Παιδίατρος-Πνευμονολόγος, αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής-Πνευμονολογίας Αικατερίνη Χαϊδοπούλου

 

-Τετάρτη 26 Ιουνίου: «Επείγουσες καταστάσεις»

«Διαχείριση ασθενών με λοίμωξη αναπνευστικού. Επείγουσες καταστάσεις. Ποιος ο ρόλος του φαρμακοποιού», εισηγήτρια η παθολόγος με εξειδίκευση στην Εντατικολογία, διδάκτωρ ΑΠΘ Αθηνά Μύρου.

 

Αυτός ο κύκλος των μεταπτυχιακών μαθημάτων για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού υλοποιείται με τη συνεργασία της Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής ΑΠΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

 

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

 

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γραμματέας

 

Διονύσιος Ευγενίδης                          Αργύριος Αργυρόπουλος

     Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails