Θετική εισήγηση του προέδρου του ΠΦΣ για την ειδικότητα του νοσοκομειακού φαρμακοποιού

 

Αθήνα,15.12.2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

 

ΝΠΔΔ

 

 

 

ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΦΣ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ

 

Το θέμα της θεσμοθέτησης  της ειδικότητας του νοσοκομειακού φαρμακοποιού συζητήθηκε στην σημερινή συνεδρίαση  της Ολομέλειας  του ΚΕΣΥ. Τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο  εκπροσώπησε ως κεντρικός εισηγητής ο πρόεδρος κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης , ενώ παρέστη το τακτικό μέλος και αντιπρόεδρος του ΠΦΣ κ. Θανάσης Παπαθανάσης.

Ο κ. Θεοδοσιάδης μετέφερε την ομόφωνη  απόφαση του ΔΣ του ΠΦΣ για την θετική εισήγηση επί του θέματος ,τονίζοντας ότι η θεσμοθέτηση είναι  επιβεβλημένη λόγω του ιδιαιτέρου αντικειμένου των υπηρεσιών που παρέχουν οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί.

Για την τεκμηρίωση της θέσης αυτής είχε προηγηθεί σειρά επαφών του προέδρου του ΠΦΣ, με την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, κ. Δέσποινας Μακριδάκη, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών κ. Νίκο Κόλμαν και με τον πρόεδρο της φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών , κ. Δημήτρη Ρέκκα.

   Ο πρόεδρος του ΠΦΣ ανέφερε μιλώντας στην Ολομέλεια , ότι το έργο των νοσοκομειακών φαρμακοποιών πρέπει να αναβαθμιστεί με την  εξειδίκευση αυτή  και απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις , κάτι που είναι αποδεκτό και έχει θεσμοθετηθεί στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης .

 

Εκ του ΠΦΣ

 Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails