Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 6ος κύκλος μεταπτυχιακών του ΦΣΘ-Για πρώτη φορά πανελλαδικά διασύνδεση των μεταπτυχιακών με το ΑΠΘ και μοριοδότηση με ECTS


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΟΜΟΣ3601/1928-8314/1938  Ν.Δ. 171

A.Φ.Μ 090203635 ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Θεσσαλονίκη 27 Ιουνίου 2019

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ασφυκτικά γεμάτη ήταν χθες η αίθουσα εκδηλώσεων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια του έκτου και τελευταίου μαθήματος του 6ου κύκλου μεταπτυχιακών σεμιναρίων με θέμα «Λοιμώξεις αναπνευστικού με έμφαση στο ανώτερο αναπνευστικό. Ο ρόλος του φαρμακοποιού και η συνεργασία του με τον θεράποντα ιατρό» που διοργάνωσε ο Σύλλογος.

Εισηγήτρια ήταν η Παθολόγος-Εντατικολόγος, Διδάκτωρ ΑΠΘ Αθηνά Μύρου και τίτλος ομιλίας «Διαχείριση ασθενών με λοίμωξη αναπνευστικού. Επείγουσες καταστάσεις. Ποιος ο ρόλος του φαρμακοποιού». Η ομιλήτρια εξήγησε, μεταξύ άλλων, τα αίτια της αναπνευστικής ανεπάρκειας, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης του βρογχικού άσθματος και της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας.

Και o 6ος κύκλος μεταπτυχιακών μαθημάτων στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, δεδομένου ότι τον παρακολούθησαν ανελλιπώς σχεδόν 100 φαρμακοποιοί του Νομού μας. Μάλιστα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ήταν και πάλι πρωτοπόρος πανελλαδικά, καθώς πέτυχε τη διασύνδεση του 6ου κύκλου μεταπτυχιακών μαθημάτων με το ΑΠΘ και τη μοριοδότησή του με ECTS, που είναι το ευρωπαϊκό σύστημα διδακτικών μονάδων.

Ήδη έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες για τον 7ο κύκλο μεταπτυχιακών μαθημάτων, ο οποίος θα έχει εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Η μεγάλη συμμετοχή των φαρμακοποιών στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Συλλόγου συντελεί στην παροχή  υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες μας από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης.

Ο ΦΣΘ ευχαριστεί θερμά και τους φαρμακοποιούς που αγκάλιασαν την προσπάθεια και συμμετείχαν μαζικά σε όλα τα μαθήματα και τους ομιλητές που μετέδωσαν τις γνώσεις τους σχετικά με το αντικείμενο της ειδικότητάς τους.  

 Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails