Ανοιχτή πρόσκληση του Προέδρου του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης

Αγαπητοί συνάδελφοι

Ο κλάδος βρίσκεται για μια ακόμη φορά μπροστά σε νέα προβλήματα. Μια νέα φορολογία ύψους 38,5% έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα πολύ υψηλή, ώστε τελικά  ποσοστό 68%-72% του καθαρού εισοδήματός μας να πηγαίνει στο κράτος. Μάλιστα αυτό γίνεται για να μη μειωθούν οι συντάξεις σ’ αυτούς που ήδη συνταξιοδοτούνται, ενώ όλους εμάς που σήμερα εργαζόμαστε και αύριο θα συνταξιοδοτηθούμε, μας περιμένει η εθνική σύνταξη των 380€.

Μπροστά σ’ αυτά τα δεδομένα υπάρχει ένας γενικός ξεσηκωμός, διότι αυτό που τις επόμενες ημέρες θα ρυθμιστεί αφορά όλους και αφορά τη ζωή τους και μετά το τέλος του εργασιακού τους βίου. Έχουμε πληρώσει πολλά χρήματα υπέρ ΤΣΑΥ, σχεδιάζουν να πληρώνουμε τα διπλάσια και ως σύνταξη να εισπράτουμε  ένα φιλοδώρημα. Σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς πρέπει να αντιδράσουμε και να αντιδράσουμε μαζικά και δυναμικά. Όπως αντιδρούν σ’ όλη τη χώρα επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και κάθε άνθρωπος που πασχίζει για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο, τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Δικηγορικό Σύλλογο και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο διοργανώνουν ανοικτή συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο και πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης την Τρίτη 26 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι. Είναι υποχρέωσή μας, μαζί με όλο το επιστημονικό δυναμικό της πόλης να φωνάξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε ότι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΒΑΡΗ. Να δείξουμε, με τον όγκο της συγκέντρωσής μας, προς την κυβέρνηση το τεράστιο πολιτικό κόστος που θα εισπράξει προχωρώντας σε τέτοιες επιλογές. Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε άξιοι της τύχης μας. Όταν διαλύεται το ασφαλιστικό μας ταμείο, όταν η φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση κάθε φαρμακοποιού τον εξοντώνει, τον οδηγεί σε κλείσιμο, η λύση δεν είναι ο καναπές. Λύση είναι ο αγώνας όλων μας. Τον οφείλουμε στις οικογένειές μας, στα παιδιά μας.

Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ το μεσημέρι της Τρίτης στον Λευκό πύργο.

Η αντίδρασή μας στο κυβερνητικό σχέδιο αφορά όλους μας και για όλη μας τη ζωή.

 

Κυριάκος Θεοδοσιάδης

Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου ΘεσσαλονίκηςΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails