Εξώδικο του ΠΦΣ και απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών

Αθήνα, 15/4/2016 

Αρ. Πρωτ.1161 

ΠΡΟΣ

Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας 

ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΦΣ

ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ

 

Σε προσωρινή απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών προχώρησε χθες ο ΕΟΦ μετά  και την δημοσιοποίηση του θέματος των ελλείψεων από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο μεταφέροντας τις διαμαρτυρίες φαρμακευτικών συλλόγων και φαρμακοποιών.

Ο ΠΦΣ προχώρησε στην επίδοση εξωδίκου διαμαρτυρίας στις 8 Απριλίου, προς την εταιρεία AMGEN Ελλάς ΕΠΕ για το θέμα της έλλειψης του φαρμάκου Prolia  που κοινοποιήθηκε στον υπουργό Υγείας, στον ΕΟΦ στον ΣΦΕΕ, στην ΟΣΦΕ και στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων.

Εξάλλου για το θέμα των ελλείψεων έχει ορισθεί συνάντηση για την ερχόμενη Δευτέρα  18 Απριλίου στις 10 το πρωί, με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη, όπου θα προσκομισθούν επίσημα στοιχεία  ελλείψεων.   

Επίσης ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απάντησε με σκληρή γλώσσα σε Ερώτηση του Βουλευτή του Ποταμιού κ. κ. Κωνσταντίνου Μπαργιώτα που μιλά για «εξόφθαλμη διακριτική μεταχείριση σε βάρος των πτυχιούχων φαρμακοποιών» αναφερόμενος στην λειτουργία  των  ηλεκτρονικών καταστημάτων φαρμακείων μόνον από φαρμακοποιούς που διατηρούν φαρμακείο.

Ο ΠΦΣ επισημαίνει στον  κ. Βουλευτή  ότι προφανώς αγνοεί την κοινοτική νομοθεσία και πιο συγκεκριμένα τα προβλεπόμενα στο  άρθρο 85γ της Οδηγίας 2011/62/ΕΕ αλλά και την εθνική νομοθεσία που προβλέπει ότι «η λιανική πώληση των φαρμακευτικών εν γένει προϊόντων επιτρέπεται μόνον υπό των νομίμως λειτουργούντων φαρμακείων, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 1 του ΝΔ 96/1973, ως ισχύει».

Παραθέτουμε προς  ενημέρωση σας όλα τα σχετικά έγγραφα που αφορούν τις παραπάνω ενέργειες. 

 

 

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                                       ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails