Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για άμεση εξόφληση υποβολών Σκευασμάτων Ειδικής Διατροφής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ

Αθήνα, 15/4/2019

 

 Αρ. Πρωτ. 1545

 
Προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ
κ. Βασίλειο Πλαγιανάκο

 

Kύριε Πρόεδρε,

Όπως σας τονίσαμε και στην πρόσφατη συνάντηση μας, πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα της εξόφλησης των υποβολών της Σύμβασης Σκευασμάτων Ειδικής Διατροφής (ΣΕΔ) που αφορά σε πολλούς συναδέλφους φαρμακοποιούς, οι οποίοι αδυνατούν να εξοφληθούν, επειδή βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ , που αφορά σε συγκεκριμένους προμηθευτές, παρόχους, συγκεκριμένους συνταγογράφους ιατρούς και ενδεχομένως συγκεκριμένους φαρμακοποιούς.

Όμως για όλους τους άλλους φαρμακοποιούς , οι οποίοι εκτέλεσαν νομίμως γνωματεύσεις ΣΕΔ με τις προϋποθέσεις που προβλέπει η Σύμβαση και ο ΕΚΠΥ (γνωματεύσεις που εκδόθηκαν νομίμως , γνωματεύσεις για τις οποίες υπάρχει αντιστοίχηση της περιγραφής του προϊόντος που συνταγογράφησε ο θεράπων ιατρός με αυτό που αναγραφόταν στο κουπόνι και που αναγράφετο στην εκτελεσμένη γνωμάτευση), δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην αποζημιωθούν.

Επαναλαμβάνουμε ρητά ότι η παρέμβαση αυτή δεν αφορά σε συναδέλφους που ενδεχομένως εμπλέκονται σε παραβατικές συμπεριφορές. Παρακαλούμε να διαχωρίσετε άμεσα τις περιπτώσεις αυτές και να προχωρήσετε τις διαδικασίες εκκαθάρισης και εξόφλησης των συναδέλφων αυτών που επί πολύ καιρό αναμένουν την πληρωμή τους.

 

Με εκτίμηση 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ

 Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails