ΦΣΘ: Παράταση δήλωσης συμμετοχής στα πιστοποιημένα σεμινάρια πρώτων βοηθειών για φαρμακοποιούς

Παράταση έως την Παρασκευή 9 Μαρτίου παίρνουν οι δηλώσεις συμμετοχής των φαρμακοποιών που επιθυμούν να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πιστοποιημένων σεμιναρίων «Α’ Βοήθειες για Φαρμακοποιούς» που θα υλοποιήσουν ο ΠΦΣ και το ΙΔΕΕΑΦ με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σε συνεργασία με τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους. Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε τα σεμινάρια, παρακαλείστε να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλέφωνο 2310-471776 του Συλλόγου, ώστε να ορίσουμε συγκεκριμένες ημερομηνίες διεξαγωγής τους. Πρόταση του ΦΣΘ είναι να ολοκληρωθούν τα σεμινάρια σε τρεις Κυριακές (τρία 8ωρα).

Τα σεμινάρια απευθύνονται μόνο σε φαρμακοποιούς, οι οποίοι θα καταβάλλουν το ποσό των 25 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), ενώ θα λάβουν πιστοποιητικό εκπαίδευσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης φαρμακοποιών του ΙΔΕΕΑΦ. Η αμοιβή των εκπαιδευτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα καλυφθεί από τον ΠΦΣ, ενώ την κάλυψη των τοπικών λειτουργικών δαπανών κατάλληλου χώρου, επισιτιστικών κλπ θα αναλάβουν οι οργανωτές τοπικοί Σύλλογοι.

Όσον αφορά στη θεματολογία (το αναλυτικό πρόγραμμα ήδη είναι αναρτημένο στο σάιτ του ΦΣΘ www.fsth.gr ), θα καλύπτει τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί στα φαρμακεία τους, ενώ θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Στο 24ωρο πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι εξής ενότητες:

-«Πρώτες Βοήθειες για πολίτες» διάρκειας 12 ωρών

-«Βασική υποστήριξη ζωής» και «Αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής» διάρκειας 6 ωρών

-«Χειρισμός τραυμάτων» διάρκειας 6 ωρών.

 

                                                          Με εκτίμηση

                                                 Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

 

Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γραμματέας

 

Διονύσιος Ευγενίδης                                                  Αργύριος ΑργυρόπουλοςΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails