Απολύτως ασφαλή τα φάρμακα που διατίθενται από τα ελληνικά φαρμακεία

Απολύτως ασφαλή είναι τα φάρμακα που διατίθενται από τα φαρμακεία της χώρας μας. Το διπλό barcode που υπάρχει στις συσκευασίες των σκευασμάτων μηδενίζει οποιαδήποτε απόπειρα να περάσει στη νόμιμη αλυσίδα πώλησης στην Ελλάδα κάποιο πλαστό φάρμακο.

Τη διευκρίνιση αυτή κάνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), Διονύσης Ευγενίδης, με αφορμή την παρερμηνεία από ορισμένα ΜΜΕ και τις λανθασμένες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν σχετικά με τα στοιχεία που παρουσίασε ο διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Επαλήθευσης Φαρμάκων (ΚΟΕΦ), Αρτούρος Ισσέγιεκ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με θέμα «Ψευδεπίγραφα φάρμακα: Η Ευρώπη θωρακίζεται» στο 17ο συνέδριο-έκθεση PHARMA point που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη.

«Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος πώλησης πλαστών φαρμάκων από τα ελληνικά φαρμακεία, τα οποία είναι απολύτως προστατευμένα με τη χρήση του διπλού barcode που υπάρχει στα αυτοκόλλητα κουπόνια όλων ανεξαιρέτως των φαρμάκων», επισημαίνει ο κ. Ευγενίδης. 

Στην ομιλία του ο κ. Ισσέγιεκ είχε επισημάνει ότι έντονη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι γενικότερα τα πλαστά φάρμακα βρίσκουν τρόπο και καταλήγουν ακόμη και σε φαρμακεία, χωρίς ωστόσο αυτό να αφορά τα ελληνικά φαρμακεία.

 Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails