9η Αιμοδοσία του ΦΣΘ


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πιστοί στο ραντεβού μας ετοιμαζόμαστε και φέτος για ακόμα μία αιμοδοσία με στόχο την ενίσχυση της τράπεζας αίματος που δημιουργήσαμε το 2013. Η 9η αιμοδοσία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, στα γραφεία του Συλλόγου μας (Εθνικής Αντιστάσεως 173-175), από τις 14:30 έως τις 18:00. Είναι ανοιχτή στα μέλη του Συλλόγου, στα μέλη των οικογενειών τους, στους υπαλλήλους των φαρμακείων και του ΣΥ.ΦΑ αλλά και σε φίλους και γνωστούς.

Η τράπεζα αίματος του Συλλόγου μας στάθηκε αρωγός σε πολλούς συναδέλφους που ζήτησαν τη βοήθειά μας είτε για τους ίδιους είτε για κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο. Προσπαθούμε να σταθούμε δίπλα σε κάθε συνάδελφο που ζητάει τη βοήθειά μας ακόμη κι αν δεν είναι αιμοδότης. Αυτό όμως, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, είναι πολύ δύσκολο χωρίς τη δική σας συνδρομή.

Δεν θα σταματήσουμε να τονίζουμε ότι ο ανθρώπινος οργανισμός είναι η μοναδική πηγή παραγωγής αυτού του πολύτιμου αγαθού. Σας θέλουμε όλους στην αιμοδοσία. Υπάρχουν ελάχιστα αποθέματα σε φιάλες αίματος και θέλουμε τη στήριξή σας.

Σας περιμένουμε! Η ανάγκη για αίμα είναι μεγάλη!

 

 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

• Επειδή η ώρα διεξαγωγής της αιμοδοσίας είναι το μεσημέρι θα πρέπει να έχετε φάει κάτι ελαφρύ (ένα τοστ ή ένα σάντουιτς) μισή με μία ώρα πριν την αιμοδοσία. ΟΧΙ μεσημεριανό (στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να περάσουν 2-3 ώρες). Ούτε θα πρέπει να είστε νηστικοί. Επίσης δεν θα πρέπει να έχετε παραλείψει το πρωινό σας.

• Δεν θα πρέπει να βρίσκεστε υπό αγωγή φαρμάκων, διότι αυτό αυτόματα σας αποκλείει από την αιμοδοσία. Ειδικά όσοι πάσχουν από υπέρταση και η πίεσή τους είναι ρυθμισμένη με αντιϋπερτασικά φάρμακα θα πρέπει να παραλείψουν την αγωγή τους για 1-2 μέρες πριν την αιμοδοσία. Το ίδιο ισχύει και για όσους πάσχουν από υπερχοληστεριναιμία.

• Όσοι λαμβάνουν συμπληρώματα διατροφής, τα οποία δεν αποτελούν τμήμα κάποιου θεραπευτικού σχήματος, καλό είναι να τα διακόπτουν 3-4 μέρες πιο πριν.

• Όσοι είναι υπό αγωγή για τον υποθυρεοειδισμό, το πρωί της αιμοδοσίας δεν θα πρέπει να λάβουν το χάπι τους. Μπορούν να το πάρουν αφού αιμοδοτήσουν.

• Αποκλείονται από την αιμοδοσία όσοι: παίρνουν β-αποκλειστές, έχουν κάποια αλλεργία σε έξαρση, πάσχουν από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα (έκζεμα, ψωρίαση, Hashimoto, Crohn κτλ) και οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσεως.

• Αποκλείονται επίσης όσοι έχουν κάνει μέσα στους τελευταίους έξι(6) μήνες βελονισμό, μικροεπεμβάσεις, τατουάζ, piercing.

• Επίσης θα πρέπει να έχει περάσει τουλάχιστον ένα εικοσιτετράωρο από την κατανάλωση αλκοόλ.

• Πάντοτε στην αιμοδοσία παρευρίσκεται γιατρός που έχει την ευθύνη της επιλογής των αιμοδοτών και είναι ο πλέον αρμόδιος για να απαντήσει σε όποιες απορίες μπορεί να έχετε.

• Την ημέρα της αιμοδοσίας πίνουμε πολλά υγρά, τόσο πριν όσο και μετά την αιμοδοσία.

• Τέλος πρέπει να έχετε μαζί σας είτε την αστυνομική ταυτότητα είτε το ΑΜΚΑ σας.



Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails