Επίσκεψη δημάρχου Καλαμαριάς στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΝΟΜΟΣ3601/1928-8314/1938 Ν.Δ. 171
A.Φ.Μ 090203635 ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
 

Θεσσαλονίκη 12 Ιουλίου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  

“Άνοιγμα” στους δημότες της Καλαμαριάς μέσω οργανωμένων επισκέψεων στο Ελληνικό Φαρμακευτικό Μουσείο που στεγάζεται στο κτίριο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του νέου Δημάρχου Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη και του Προέδρου του Δ.Σ. του ΦΣΘ Διονύσιου Ευγενίδη στις 11 Ιουλίου 2019.

Ο κ. Δαρδαμανέλης, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΦΣΘ, όπου τον υποδέχτηκαν, εκτός από τον κ. Ευγενίδη, ο Διευθυντής του Ελληνικού Φαρμακευτικού Μουσείου Βασίλειος Νικόλτσιος, το μέλος του Δ.Σ. του ΦΣΘ Άννα Σιδηροπούλου που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Καλαμαριά και ο Έφορος του Μουσείου Νικόλαος Νικόλτσιος.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου, το οποίο είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα σπάνια και εξαιρετικά εκθέματα που φιλοξενεί και χρονολογούνται από το 1900 και ακόμη παλαιότερα. Ταυτόχρονα είχε την ευκαιρία να δει και να θαυμάσει το σύγχρονο κτίριο στο οποίο στεγάζεται ο ΦΣΘ και βρίσκεται εντός των ορίων του δήμου Καλαμαριάς.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη σε καλό κλίμα, οι κ.κ. Ευγενίδης και Δαρδαμανέλης συμφώνησαν να γίνει ακόμη μεγαλύτερο “άνοιγμα” του Ελληνικού Φαρμακευτικού Μουσείου προς τους δημότες της Καλαμαριάς, γεγονός που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της περιοχής του Φοίνικα, ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας ως προς τη διοργάνωση εκδηλώσεων του δήμου Καλαμαριάς στην αίθουσα συνεδρίων του ΦΣΘ.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails