Η φαρμακευτική στη Θεσσαλονίκη του χθες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και ολοκληρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου η έκθεση με τίτλο


"Η Φαρμακευτική στη Θεσσαλονίκη του χθες - μια πρώτη γνωριμία με το Φαρμακευτικό Μουσείο Θεσσαλονίκης".Η έκθεση οργανώθηκε από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης και φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του κέντρου, στο μέγαρο Μπίλλη στη πλατεία Ιπποδρομίου. Τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Πολιτισμού κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και της Διεθνούς Ακαδημίας Ιστορίας της Φαρμακευτικής.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε το Σάββατο 22 Νοεμβρίου ο Υπουργός Πολιτισμού ο οποίος στο χαιρετισμό του συνεχάρη τον Φαρμακευτικό Σύλλογο για τη πρωτοβουλία του και επανέλαβε τη δέσμευση της πολιτείας για τη ίδρυση του Φαρμακευτικού Μουσείου στη Θεσσαλονίκη. Στα εγκαίνια παρέστη επίσης βουλευτής Θεσ/νίκης της Ν.Δ. κ. Τάσος Σπηλιόπουλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ιστορίας της Φαρμακευτικής κ. Μύλλερ Γιάνκε, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Νεολαίας Αντώνης Γυφτόπουλος, ο Πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Δημήτριος Βαγιωνάς, ο σύμβουλος του Δημάρχου Θεσ/νίκης κ. Κων/νος Μαργαρίτης και πλήθος προσκεκλημένων.

Σκοπός της έκθεσης ήταν να δείξει στους φαρμακοποιούς, στις αρχές και στο ευρύ κοινό ότι η Θεσσαλονίκη είναι ώριμη για να προχωρήσει στην ίδρυση ενός Φαρμακευτικού Μουσείου.

Η έκθεση περιλάμβανε μία αναδρομή της επιστήμης της φαρμακευτικής στους αρχαίους και μέσους χρόνους, αντικείμενα φαρμακοπωλείου, παλαιές εργαστηριακές συσκευές, ιδιόγραφες συνταγές και επιστολόχαρτα, παλαιά βιβλία και φωτογραφίες, διαφημίσεις καθώς και στοιχεία από το παρελθόν των σπουδών φαρμακευτικής. Ειδικά σχεδιασμένο εποπτικό και ηλεκτρονικό υλικό τεκμηρίωνε και επεξηγούσε τα εκθέματα.

Με την ολοκλήρωση της έκθεσης επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η βούληση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για την ολοκλήρωση του μεγάλου στόχου του, της ίδρυσης του μοναδικού στην Ελλάδα Φαρμακευτικού Μουσείου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης το Σάββατο 22 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 εγκαινιάζεται η έκθεση

Η Φαρμακευτική στη Θεσσαλονίκη του χθες - Μία πρώτη γνωριμία με το Φαρμακευτικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Την έκθεση οργανώνουν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Πολιτισμού και της Διεθνούς Ακαδημίας Ιστορίας της Φαρμακευτικής.

Η έκθεση περιλαμβάνει μία αναδρομή της επιστήμης της φαρμακευτικής στους αρχαίους και μέσους χρόνους, αντικείμενα φαρμακοπωλείου, παλαιές εργαστηριακές συσκευές, ιδιόγραφες συνταγές και επιστολόχαρτα, παλαιά βιβλία και φωτογραφίες, διαφημίσεις καθώς και στοιχεία από το παρελθόν των σπουδών φαρμακευτικής. Ειδικά σχεδιασμένο εποπτικό και ηλεκτρονικό υλικό τεκμηριώνει και επεξηγεί τα εκθέματα.

Σκοπός της έκθεσης επίσης είναι να δείξει στους φαρμακοποιούς, στις αρχές και στο ευρύ κοινό ότι η Θεσσαλονίκη είναι ώριμη για να προχωρήσει στην ίδρυση ενός Φαρμακευτικού Μουσείου.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Ιστορίας της Φαρμακευτικής καθηγητής Μύλλερ Γιάνκε.
Διάρκεια έκθεσης: 22 έως 30 Νοεμβρίου 2003

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.00 - 14.00 & 18.00-21.00 Σάββατο - Κυριακή: 10.00 - 14.00

Πληροφορίες:
Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: 2310 275791
Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης: 2310 264668, 2310 274167Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails