Ενημέρωση για τα ιδιοσκευάσματα υψηλού κόστους

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί, η εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης για τα φάρμακα υψηλού κόστους μετατέθηκε για την 1/5/2009 και ισχύει για όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Μέχρι τότε, αν δεν υπάρξει νέα παράταση, χορηγούμε ΟΛΑ τα φάρμακα (και αυτά που ήταν χαρακτηρισμένα ως ΚΡΑΤΙΚΑ) στην κανονική τους λιανική τιμή.
Ο Σύλλογός μας, από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το θέμα με τα φάρμακα υψηλού κόστους, αντέδρασε άμεσα και μεθοδικά. Αναθέσαμε σε ειδικευμένη νομικό την κατάθεση αίτησης αναστολής και αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ και περιμένουμε την εκδίκασή τους.
Όπως θα διαβάσετε και στο έγγραφο του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας που σας επισυνάπτουμε, η πολιτεία παραδέχεται, έστω και με καθυστέρηση, τα προβλήματα που δημιούργησε από την έκδοση μιας Υπουργικής Απόφασης, χωρίς να προηγηθεί συνεννόηση με τους αρμόδιους συνδικαλιστικούς φορείς του κλάδου μας.
Θέλουμε να σας επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι η μόνη πηγή έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης για τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου μας είναι η επίσημη ενημέρωση από το Σύλλογό μας. Αυτή γίνεται άμεσα με την αποστολή σύντομων γραπτών μηνυμάτων σε όσα μέλη μας έχουν δώσει στον Σύλλογο τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου, με ενημέρωση από την ιστοσελίδα του Συλλόγου (www.fsth.gr), με μήνυμα στον αυτόματο απαντητή του Συλλόγου (2310 221051) και με ενημέρωση στα τιμολόγια του ΣΥ.ΦΑ. Επίσης, ακολουθεί και έκτακτη ενημερωτική εγκύκλιος. Όσοι συνάδελφοι δε λαμβάνουν ενημέρωση στο κινητό τους τηλέφωνο από το Σύλλογο με τη μορφή sms και επιθυμούν να μπουν στη λίστα παραληπτών, παρακαλούνται να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο που επίσης επισυνάπτουμε.
Αγαπητοί συνάδελφοι
Όπως σας έχουμε επανειλημμένα επισημάνει, η συσπείρωση όλων μας γύρω από το Σύλλογο αποτελεί τη μόνη ασπίδα σ΄ αυτούς που επιβουλεύονται το επάγγελμά μας είτε πρόκειται για εξωθεσμικούς κύκλους είτε για την ίδια την Πολιτεία. Επίσης, μόνο αν είμαστε συσπειρωμένοι μπορούμε να προσδοκούμε επίτευξη των διεκδικήσεών μας.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails