Σε ισχύ από το Σάββατο 26/11/2011 οι νέες διευρυμένες καρτελες εφημεριών

Έπειτα από τη έγκριση των σχετικών πινάκων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τίθεται σε ισχύ από αυτό το Σάββατο 26-11-2011 η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, ύστερα από ομόφωνη πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου, για εθελοντική συμμετοχή σε επί πλέον εφημερίες.

Η απόφαση αυτή ενεργοποιήθηκε έπειτα από την πολύ μεγάλη απροθυμία που παρατηρήθηκε - μόλις 1,3% - στην αξιοποίηση διατάξεων πρόσφατης Υπουργικής Απόφασης με δυνατότητα ένταξης σε διευρυμένο ωράριο εκούσιας λειτουργίας.

Με την ενεργοποίηση όμως της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Φ.Σ.Θ., 410 φαρμακοποιοί του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, το 30% δηλαδή της δύναμης, διπλασιάζουν άμεσα τις εφημερίες τους τα απογεύματα, από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, της Δευτέρας και Τετάρτης και υπερτετραπλασιάζουν τις εφημερίες τους για τα πρωινά του Σαββάτου.

Έτσι λοιπόν για το ερχόμενο πρωινό του Σαββάτου 26-11-2011 από τις 08:30 έως τις 14:30, στα εφημερεύοντα Φαρμακεία της καρτέλας Νο4 ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ και τα φαρμακεία της καρτέλας Σ1.

Αυτή είναι η υπεύθυνη απάντηση των σύγχρονων επιστημόνων - επαγγελματιών, οι οποίοι παράλληλα με την επιχείρησή τους, που δεν αποτελεί αυτοσκοπό, σέβονται το ρόλο τους στην ανάγκη εξυπηρέτησης της δημόσιας υγείας και εφοδιασμού του κοινού με φάρμακα.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ
 
Αγαπητοί συνάδελφοι
 
Σας αποστέλλουμε:

1.     τις επιπλέον 17 καρτέλες εφημεριών για τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης (καρτέλες Νο 21-37) με τον αντίστοιχο πίνακα,

2.     τις τέσσερις καρτέλες για τα πρωινά του Σαββάτου (καρτέλες Σ1, Σ2, Σ3 & Σ4) με τον αντίστοιχο πίνακά τους,

3.     το νέο πίνακα διημερεύσεων για τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα που αντικαθιστά τον προηγούμενο και αναφέρεται στις παλαιές καρτέλες (Νο 1-17).

 

Έτσι, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη (πλην των αργιών) θα διημερεύουν τα φαρμακεία που αναφέρονται στις νέες καρτέλες 21 έως 37 σύμφωνα με τον αντίστοιχο πίνακα.

Τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα θα διημερεύουν τα φαρμακεία που αναφέρονται στις ήδη υπάρχουσες καρτέλες 1 έως 17 που έχετε από παλιά.

Οι καρτέλες του πρωινού του Σαββάτου θα συμπληρώνουν τις καρτέλες του Σαββατοκύριακου (πλην των αργιών) μόνο για το ωράριο 08.30 έως 14.30. Επειδή δεν υπάρχει τρόπος συνδυασμού αυτών των 4 νέων καρτελών με τις προϋπάρχουσες 17, υπάρχει η πιθανότητα, για το συγκεκριμένο πρωινό ωράριο, να είναι ανοιχτά κοντινά φαρμακεία. Επίσης υπάρχει η πιθανότητα κάποιο φαρμακείο να είναι και στις δύο καρτέλες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι προϋπάρχουσες καρτέλες 1 έως 17 έχουν εμπλουτισθεί και έτσι δημιουργήθηκαν οι νέες καρτέλες 21 έως 37 με αντιστοιχία της 1 με την 21, της 2 με την 22 κ.ο.κ. μέχρι την 17 που αντιστοιχεί στην 37. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι συνάδελφοι που είναι σε κάποια από τις προϋπάρχουσες καρτέλες βρίσκονται και στην αντίστοιχη νέα καρτέλα και έτσι εφημερεύουν ακριβώς τις ίδιες ημερομηνίες. Όσοι συνάδελφοι δήλωσαν επιπλέον εφημερία, βρίσκονται και σε μια ακόμη από τις καρτέλες 21 έως 37 και έτσι εφημερεύουν τις διπλάσιες Δευτέρες και Τετάρτες καθώς και ένα πρωινό του Σαββάτου κάθε μήνα όπως προκύπτει από τη συμμετοχή τους στις 4 αντίστοιχες καρτέλες Σ1, Σ2, Σ3 και Σ4.

Ο πίνακας και οι καρτέλες των διανυκτερεύσεων δεν έχουν καμιά μεταβολή.

Το νέο πρόγραμμα θα ισχύσει από το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011.

Η αύξηση του αριθμού των εφημερευόντων φαρμακείων έγινε σε εθελοντική βάση από όσους συναδέλφους εκδήλωσαν ενδιαφέρον, σε εφαρμογή της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να ενταχθούν στις διευρυμένες εφημερίες και δεν το δήλωσαν έγκαιρα, μπορούν να το δηλώσουν τις επόμενες μέρες έτσι ώστε να συμπεριληφθούν στις καρτέλες πριν αυτές τυπωθούν οριστικά.

Οι νέες καρτέλες δημιουργήθηκαν από ειδικό πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή για να γίνει η καλύτερη δυνατή κατανομή των φαρμακείων. Παρόλα αυτά, αν κάποιος συνάδελφος θεωρεί ότι μπορεί να μεταφερθεί σε κάποια άλλη καρτέλα με καλύτερη κατανομή, μπορεί να το ζητήσει αιτιολογημένα και εγγράφως.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails