Κ. Θεοδοσιάδης: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να γίνει καταγέλαστη»

Κ. Θεοδοσιάδης: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να γίνει καταγέλαστη»

 

Η κυβέρνηση προσπαθεί να γίνει καταγέλαστη και το καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία. Είναι ο μόνος τομέας στον οποίο διαπρέπει. Πριν από δέκα ημέρες απέσυρε στη Βουλή τη διάταξη περί αναδρομικότητας από 1/1/12 του rebate των φαρμακοποιών και θεσμοθέτησε rebate των βιομηχάνων για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους που διαθέτουν στον ΕΟΠΥΥ.

Σήμερα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου -ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ- ανέτρεψε την προ δεκαημέρου απόφασή της. Επανέφερε το αναδρομικό rebate των φαρμακοποιών και κατήργησε το rebate των βιομηχάνων.

Αναρωτιέμαι (ρητορική η ερώτηση) ποιός κυβερνά αυτό τον τόπο.

Αναρωτιέμαι εάν οι 153 βουλευτές που ψήφισαν την πρώτη διάταξη προ δεκαημέρου, θα ψηφίσουν και την καινούρια ακριβώς αντίθετη, όταν η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έρθει στη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση ένα είναι βέβαιο. Ο τρόπος με τον οποίο νομοθετεί η κυβέρνηση εκθέτει και αυτούς που κυβερνούν και αυτούς που τους πίστεψαν.

Από την πλευρά μας είναι βέβαιο ότι η κατάπτυστη αυτή διάταξη θα καταπέσει στα δικαστήρια μόλις εκδοθεί η πρώτη διοικητική πράξη, διότι είναι παράνομη, αντισυνταγματική και ανήθικη.

Παρακαλείται ο κ. Σαμαράς να εντοπίσει το δράστη που συνέταξε και προώθησε με μαεστρία τη διάταξη αυτή που είναι προφανές ποιούς εξυπηρετεί.

Καλώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να πάρει σαφή, κατηγορηματική, δημόσια και απόλυτη θέση, διότι εκτός των άλλων εκτίθεται και η ίδια υπογράφοντας μιαν απόφαση με την οποία δηλώνει ότι δε συμφωνεί.

Εάν η κυβέρνηση και οι δυνάμεις κατοχής αποφάσισαν να καταστρέψουν το ελληνικό φαρμακείο και τον Έλληνα φαρμακοποιό, πρέπει να γνωρίζουν ότι σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες.

Με τα χρήματά μας παρέχουν φαρμακευτική περίθαλψη, υπερηφανεύονται γι’ αυτήν και συγχρόνως σαν να έχουν απαλλοτριώσει τις περιουσίες μας αποφασίζουν, ψηφίζουν και υπογράφουν ότι θα εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ όποτε θέλουν, εάν θέλουν, υπό τους όρους που θέλουν και με αναδρομικά χαράτσια όποτε θέλουν.

Θα καταλάβουν μια και καλή ότι ο Έλληνας φαρμακοποιός πάνω από τα οικονομικά του ζητήματα θέτει την αξιοπρέπειά του στην καθημερινή του συναλλαγή με την Πολιτεία, αξιοπρέπεια η οποία προσβλήθηκε βάναυσα από την κυβέρνηση.

Kυριάκος Θεοδοσιάδης

Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού ΣυλλόγουΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails