Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης Φ.Σ.Θ. της 30ης Μαΐου 2016

Θεσσαλονίκη, 31 Μαΐου 2016

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

της 30ης Μαΐου 2016

 

Οι φαρμακοποιοί του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης συνήλθαν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση και ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στον κλάδο των φαρμακοποιών και πιο συγκεκριμένα στη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, στην προαναγγελθείσα και επικείμενη από την Κυβέρνηση απελευθέρωση της διάθεσης των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων από άλλα κανάλια διανομής, καθώς και για θέματα που αφορούν την ασφάλιση των φαρμακοποιών στο ΤΣΑΥ και την κατάργηση του κλάδου των μονοσυνταξιούχων.

 

Η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης:

 

  1. Καταδικάζει και καταγγέλλει την παράδοση από την Κυβέρνηση του φαρμακείου στα χέρια μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων που αντιμετωπίζουν την Υγεία και το Φάρμακο ΜΟΝΟ ως πεδία κερδοσκοπίας.
  2. Καταδικάζει και καταγγέλλει την εκχώρηση της διάθεσης των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων σε άλλα κανάλια διανομής όπως τα super markets, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη Δημόσια Υγεία από την αλόγιστη διάθεση Φαρμάκων και τη μετατροπή των ασθενών σε καταναλωτές.
  3. Καταδικάζει και καταγγέλλει το ξεπούλημα και την καταστροφή του ασφαλιστικού κλάδου των Υγειονομικών, ενός ανεξάρτητου, εύρωστου και δυνατού Ταμείου που δεν έχει επιβαρύνει ποτέ τον Κρατικό Προϋπολογισμό καθώς και την απαράδεκτη κλοπή του κεφαλαίου του κλάδου των Μονοσυνταξιούχων που πραγματοποιείται από τον πρόσφατο νέο ασφαλιστικό νόμο.

 

Κατόπιν αυτών

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

 

Να ζητήσει επιτακτικά την ενεργοποίηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων και σκοπό τη συζήτηση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος και την εξεύρεση τρόπων και μέσων αντίδρασης, έστω και την ύστατη στιγμή.

 

Ο Πρόεδρος

της Γενικής Συνέλευσης

 

Ευστάθιος ΕυσταθίουΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails