Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τη νόσο ALZHEIMER

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντική Επιστημονική Ημερίδα διοργανώθηκε από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της εταιρείας Novartis, τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007 στο ξενοδοχείο Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη.

Θέμα της Εκδήλωσης ήταν «Νόσος Alzheimer και άλλες άνοιες: Νεότερες εξελίξεις» με ομιλητή τον κ. Νικόλαο Βλαϊκίδη, Καθηγητή Νευρολογίας Α.Π.Θ.

Την Εκδήλωση συντόνισε ο κ. Διονύσιος Ευγενίδης, Φαρμακοποιός, Γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, περισσότερα από 400 μέλη του Συλλόγου, παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την εκδήλωση και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις της Νόσου Alzheimer.

Στην  ομιλία του ο κ. Βλαϊκίδης αναφέρθηκε στα αίτια που προκαλούν τη νόσο, τις διαφορές της από τις άλλες άνοιες, την πρόγνωση της νόσου κ.α. Τέλος αναφέρθηκε εκτενώς στη νέα μορφή διαδερμικής χορήγησης του φαρμάκου rivastigmine. Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση και απαντήθηκε μεγάλος αριθμός ερωτήσεων.

Η βραδιά έκλεισε με δεξίωση που προσέφερε η εταιρεία Novartis κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκε η ευκαιρία στους φαρμακοποιούς να ανταλλάξουν απόψεις σε ένα ευχάριστο κλίμα.

Την Οργάνωση και Γραμματεία της Εκδήλωσης είχε η εξειδικευμένη εταιρεία Euroline Congress.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails