Στις 2 και 3 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 19ο PHARMA point

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΟΜΟΣ3601/1928-8314/1938  Ν.Δ. 171

A.Φ.Μ 090203635 ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Θεσσαλονίκη  21 Οκτωβρίου 2019

 

 

AΡΙΘΜ. Πρωτ: 1990

 

 

Προς: Φαρμακοποιούς του ΦΣΘ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πόλο έλξης για χιλιάδες φαρμακοποιούς και εκπροσώπους της φαρμακευτικής αγοράς απ’ όλη την Ελλάδα θα αποτελέσει το φετινό 19ο PHARMA point που θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2019 στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της HELEXPO με κεντρικό θέμα «Φαρμακευτική φροντίδα με τον ασθενή στο επίκεντρο».

Είναι το μεγαλύτερο φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση της Βόρειας Ελλάδας, το οποίο έχει συμπληρώσει 19 χρόνια επιτυχίας, ανάπτυξης, εξέλιξης και καταξίωσης. Πλέον αποτελεί θεσμό που τον έχουν αγκαλιάσει με ιδιαίτερη θέρμη η πολιτεία, οι φαρμακευτικοί φορείς της χώρας, τα Μ.Μ.Ε. και η κοινωνία της Θεσσαλονίκης, ενώ και φέτος αναμένεται αυξημένη προσέλευση φαρμακοποιών από όλη τη χώρα.

Η αγορά στο χώρο του φαρμακείου αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις και αλλαγές. Μετά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης και τις βίαιες αλλαγές που επιβλήθηκαν στον χώρο μας, οδεύουμε σε μια νέα εποχή.

Εποχή που χαρακτηρίζεται αφενός από μια σχετική και ευάλωτη σταθεροποίηση του περιβάλλοντος της αγοράς, αφετέρου από την όλο και μεγαλύτερη απήχηση εννοιών όπως «φαρμακευτική φροντίδα» και «υπηρεσίες φαρμακείου». Πάνω απ΄ όλα όμως, η μεγαλύτερη αλλαγή που συντελείται στο χώρο της υγείας είναι η αυξανόμενη αναγνώριση ότι όλα τα συστήματα υγείας και φαρμακευτικής περίθαλψης οφείλουν να έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον ασθενή.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, εμείς οι φαρμακοποιοί αισθανόμαστε ότι πλέουμε σε γνώριμα ύδατα: από καιρό έχουμε προσανατολίσει τις υπηρεσίες μας και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευσή μας σε μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση και με χαρά διαπιστώνουμε ότι δικαιωνόμαστε, έστω και βήμα-βήμα.

Ένα είναι σίγουρο: το φαρμακείο καλείται στη νέα εποχή να διαδραματίσει ένα ζωτικό ρόλο στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Το συνέδριό μας, το PHARMA point, που επί δεκαεννιά συναπτά έτη συνεχίζει να αναπτύσσεται και να διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στην επεξεργασία της προοπτικής του κλάδου μας, θα καινοτομήσει και θα πρωτοπορήσει και φέτος, φέρνοντας τα φαρμακεία ακόμα πιο κοντά σε αυτό που αποκαλούμε «φαρμακείο των υπηρεσιών».
Το «παρών» θα δώσουν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί και επιστήμονες από τον χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου, οι οποίοι, μέσα από τις εισηγήσεις τους:
- θα ενημερώσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της έρευνας για νέα φάρμακα,
- θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν την καθημερινή επαφή των φαρμακοποιών με τους χρόνια πάσχοντες,

-θα παρουσιάσουν τις υπηρεσίες φαρμακείου και το τι ισχύει στην Ελλάδα
- θα απαντήσουν σε ερωτήματα των συνέδρων σχετικά με την ανάπτυξη του φαρμακείου στις σύγχρονες απαιτητικές οικονομικές συνθήκες και

- θα προτείνουν λύσεις σε καίρια ζητήματα του κλάδου των φαρμακοποιών.

Ταυτόχρονα θα λειτουργήσει έκθεση φαρμακευτικών προϊόντων και καλλυντικών με τη συμμετοχή πλήθους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της φαρμακευτικής αγοράς.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να βρείτε εδώ www.pharmapoint.gr/2019/

 

Σας περιμένουμε όλους σε αυτή τη μεγάλη γιορτή των φαρμακοποιών!

 

Με τιμή

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΗΣ                    ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
 
Επισυνάπτεται η εφημερίδα "Τα Νέα του PHARMA point" με το τελικό πρόγραμμα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το συνέδριο.


Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails