Ανατολή των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων

Αγαπητοί συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συνεδρίασε για να εξετάσει τις εξελίξεις στο χώρο του φαρμακείου, όπως αυτές διαμορφώνονται καθημερινά, δεδομένου ότι οι καταστάσεις αλλάζουν μέρα με τη μέρα. Παράλληλα συνεκτιμήθηκε και η γενικότερη οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας μας μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις που όλοι γνωρίζουμε.

Το Δ.Σ. μετά από εκτενή συζήτηση, ομόφωνα έκρινε ότι οι παρούσες συνθήκες δεν προσφέρονται για κινητοποιήσεις που θα φέρουν σε ακόμη χειρότερη θέση τους ασφαλισμένους. Αυτή τη στιγμή οι πληρωμές του ΟΠΑΔ για τις καταθέσεις Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου βρίσκονται σε εξέλιξη και τα Ταμεία του Διανεμητικού, έστω και κάτω από τις έντονες πιέσεις μας, ανταποκρίνονται σε ανεκτό βαθμό στις υποχρεώσεις τους.

Συνεπώς, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ομόφωνα αποφάσισε να μεταθέσει για μεταγενέστερη χρονική στιγμή τις κινητοποιήσεις που είχαμε προγραμματίσει να αρχίσουν την 1η Μαΐου και να συνεχίσει τις πιέσεις προς όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία για την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη αποπληρωμή των λογαριασμών μας.

Όσον αφορά τα ταμεία των Τραπεζών (κωδ. 120) και Λιμενικού, συνεχίζουμε να ΜΗΝ εκτελούμε συνταγές τους γιατί ακόμη δεν έχουν τακτοποιήσει τις παλαιές οφειλές τους.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Όπως φαίνεται από τις προθέσεις των κυβερνώντων, τα προβλήματα που πρόκειται να συναντήσουμε είναι πολύ σημαντικά και τις κρίσιμες αυτές ώρες που περνά ο κλάδος, είναι επιτακτική ανάγκη να παραμείνουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά και έτοιμοι για όποιες κινητοποιήσεις χρειασθούν για να διαφυλάξουμε τη βιωσιμότητα των φαρμακείων μας. Στην προσπάθεια αυτή σας θέλουμε δίπλα μας!

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

Κυριάκος Θεοδοσιάδης               Διονύσιος ΕυγενίδηςΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails