Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της ABBOTT

Την Τετάρτη 22/6/2011, στο ξενοδοχείο MET, η εταιρία ABBOT Pharmaceuticals πραγματοποίησε επιστημονική εσπερίδα επιμόρφωσης για τα αυτοάνοσα νοσήματα.

Παρουσιάστηκαν από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων οι νεότερες μελέτες σχετικά με συγκεκριμένους τύπους νόσων και οι θεραπευτικές προσεγγίσεις με τα φάρμακα της εταιρείας.

Οι ομιλίες ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και προσεκτικά στοχευμένες στο ακροατήριο των φαρμακοποιών με αποτέλεσμα να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των συναδέλφων που παρακολούθησαν την εσπερίδα, τόσο αυτών που κατέκλυσαν την αίθουσα, όσο και εκείνων που την παρακολούθησαν από τη ζωντανή μετάδοση μέσω ιντερνετ από διάφορες περιοχές της χώρας μας και από το εξωτερικό.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε ένα πολύ αποτελεσματικό φάρμακο της εταιρείας που χρησιμοποιείται ευρέως πλέον στη θεραπευτική, η προμήθεια όμως του οποίου δυσκολεύει αφάνταστα τους φαρμακοποιούς. Αυτή η δυσκολία αποτέλεσε τελικά το βασικό θέμα της συζήτησης μετά το τέλος των ομιλιών και συμβαίνει γιατί η εταιρία αρνείται να προμηθεύει με αυτό τις Συνεταιριστικές Φαρμακαποθήκες με τις απαιτούμενες ποσότητες, όπως αναλύθηκε και επισημάνθηκε με έντονη διαμαρτυρία από τους προέδρους του ΣΥ.ΦΑ. και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα η εταιρία έχει θέσει πλαφόν στο Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης και του αποστέλλει ΜΟΝΟ 60 τεμάχια το μήνα για να καλύψει τις ανάγκες 1500 φαρμακείων και χιλιάδων ασθενών. Αποστέλλει όμως μεμονωμένα στα φαρμακεία όσα τεμάχια της ζητηθούν!

Το φάρμακο λοιπόν όσο αποτελεσματικό είναι, τόσο δύσκολο είναι να φθάσει στον ασθενή που τι χρειάζεται.

Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται για την τεράστια δυσκολία με την οποία προμηθεύουν με αυτό το φάρμακο όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη αυτή τη θεραπεία και για την πολιτική των πολυεθνικών εταιριών να παρακάμπτουν τους Συνεταιρισμούς, που τείνει να γίνει πλέον καθεστώς, ειδικά όταν πρόκειται για ακριβά φάρμακα!Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails