Χωρίς διαφοροποίηση το ωράριο λειτουργίας

Σχετικά με ερωτήματα συναδέλφων για το ενδεχόμενο διαφοροποίησης του ωραρίου λειτουργίας κατά την περίοδο των εορτών, σας υπενθυμίζουμε ότι:
Με την καθιέρωση των επιπλέον καρτελών για τα πρωινά του Σαββάτου (Σ1-Σ4), εξέλειπε ο λόγος λειτουργίας όλων των φαρμακείων το Σαββατοκύριακο πριν τα Χριστούγεννα. Συνεπακόλουθα, τα φαρμακεία θα λειτουργήσουν κανονικά στις 2 Ιανουαρίου 2014, ημέρα που λειτουργούν όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες, νοσοκομεία, ιατρεία κλπ. Το ίδιο πρόγραμμα είχαμε ακολουθήσει και την περσινή χρονιά.
Ο καθορισμός του ωραρίου λειτουργίας είναι, εδώ και δυο χρόνια, στην αρμοδιότητα των κατά τόπους Δημάρχων. Οποιαδήποτε απόφαση καθορισμού ή αλλαγής του, περνά πρώτα από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου και μετά συζητείται στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου, διαδικασίες που είναι εξαιρετικά χρονοβόρες. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι, και αν ακόμη κατάφερναν να συμφωνήσουν όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης σε κάποια αλλαγή, θα ήταν αδύνατον να την υλοποιήσουν έγκαιρα.
Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι σύμφωνα με την ισχύουσα Φαρμακευτική Νομοθεσία, ο φαρμακοποιός μπορεί να κρατήσει κλειστό το φαρμακείο του μέχρι τρεις μέρες χωρίς να χρειάζεται να ζητήσει άδεια από κάποια Υπηρεσία.

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

Κυριάκος Θεοδοσιάδης               Διονύσιος ΕυγενίδηςΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails