Δελτίο τύπου της Γενικής Συνέλευσης του ΦΣΘ στις 20/1/2014

Πραγματοποιήθηκε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης μας η Γενική Συνέλευση των μελών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Οι φαρμακοποιοί του Συλλόγου μας, με μεγάλη συμμετοχή, έσπευσαν να ενημερωθούν για όλα τα θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος το τελευταίο διάστημα, αποδεικνύοντας το μεγάλο τους ενδιαφέρον για τις ρυθμίσεις που προωθούνται από την Πολιτεία στον τομέα του φαρμάκου.

Ιδιαίτερη αναφορά από όλους τους ομιλητές έγινε στις ρυθμίσεις που προωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης δια του Υπουργού κ. Χατζηδάκη, ρυθμίσεις που αντιμετωπίζουν το φάρμακο σαν κοινό βιομηχανικό προϊόν και όχι σαν αγαθό που αφορά τη Δημόσια Υγεία. Οι τιμές των φαρμάκων στη χώρα μας ορίζονται από το Κράτος και γι αυτό διατηρούνται στα χαμηλότερα επίπεδα στην Ε.Ε. Οποιαδήποτε αλλαγή, θα επιφέρει τεράστιες αυξήσεις στις τιμές τους, προς όφελος της πολυεθνικής φαρμακευτικής Βιομηχανίας και θα πλήξει ακόμη περισσότερο την τσέπη του Έλληνα ασθενή. Αναρωτιόμαστε αν αυτό επιθυμεί τελικά ο κ. Χατζηδάκης.

Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης δηλώνουν έτοιμοι για δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με τους συναδέλφους όλης της Ελλάδας, αμέσως μόλις ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εκτιμήσει ότι συντρέχουν οι λόγοι.

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

Κυριάκος Θεοδοσιάδης               Διονύσιος ΕυγενίδηςΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails