Εκδήλωση με θέμα τον καρκίνο του μαστού στις 20/3/2006

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στα πλαίσια δραστηριοτήτων του προγραμμάτισε εκδήλωση με θέμα τον καρκίνο του μαστού.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες των κλινικών ψυχολόγων Έλενας Χάιντς και Χριστίνας Χιονίδου με θέμα τις ψυχολογικές επιπτώσεις της νόσου και των θεραπειών της στις γυναίκες καθώς και τον θεατρικό μονόλογο της συγγραφέως και ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη με τίτλο «Με διαφορά στήθους» τον οποίο θα ερμηνεύσει η ηθοποιός του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Θάλεια Σκαρλάτου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2006 στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Γρ. Λαμπράκη 4, κάτω από το 424 ΓΣΝΕ, τηλ: 2310 893731) και ώρα 20:00.

Η Χρύσα Σπηλιώτη είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Εργάστηκε για χρόνια ως ηθοποιός ερμηνεύοντας ρόλους του ελληνικού και διεθνούς δραματολογίου στο θέατρο και την τηλεόραση (Καρέ της ντάμας). Το 1997 ανέβηκε το πρώτο της θεατρικό έργο Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Την περίοδο 1999-2000, ανέβηκε το δεύτερο έργο της Σκοτζέζικο Ντους σε σκηνοθεσία Σήφη Βαρδάκη. To Δεκέμβριο του 2002 ανέβηκε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας κατόπιν παραγγελίας το πιο πρόσφατο έργο της με τίτλο Αγκά Σφί και Φί σε σκηνοθεσία της ίδιας.

Η Θάλεια Σκαρλάτου είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Θεατρικής Λέσχης Βόλου. Από το 1982 έως το 1989 πήρε μέρος σε όλες τις παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης». Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου, Σερρών και Βέροιας και με το Κ.Θ.Β.Ε. Συμμετείχε σε περισσότερες από 50 παραστάσεις ερμηνεύοντας ρόλους του ελληνικού και διεθνούς δραματολογίου. Διδάσκει υποκριτική στο θεατρικό εργαστήρι του Ωδείου Βορείου Ελλάδος.

Η Έλενα Χάιντς είναι Κλινική Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια της Γνωστικής Συμπεριφορικής κατεύθυνσης. Σπούδασε Ψυχολογία στο Α.Π.Θ. όπου ολοκλήρωσε και τις Μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία. Έκανε εξειδίκευση στη γνωστική συμπεριφορική κατεύθυνση στο University College of London και διδακτορική διατριβή στο Α.Π.Θ. με αντικείμενο την σχέση της εικόνας του εαυτού με την επικοινωνία των συντρόφων στα πλαίσια του γάμου.

Είναι πρόεδρος του Παραρτήματος Μακεδονίας της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς και πρόεδρος του ψυχοθεραπευτικού Κέντρου «Στήριξις».

Θα αναφερθεί στις ψυχολογικές επιπτώσεις της μαστεκτομής και στις αλλαγές της συμπεριφοράς των γυναικών που την υφίστανται και του περιβάλλοντός τους, που έπονται αυτής της εμπειρίας.

Η Χριστίνα Χιονίδου είναι κλινική ψυχολόγος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με κατάρτιση στην υποστήριξη στη χρόνια αρρώστια και στο πένθος. Έχει εργαστεί στο χώρο του έιτζ, του καρκίνου, του διαβήτη και της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Έχει διδάξει στο τμήμα νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο τμήμα ψυχολογίας του Α.Π.Θ., στην εταιρεία έρευνας και θεραπείας συμπεριφοράς στη Θεσσαλονίκη καθώς και σε πολλά προγράμματα Κ.Ε.Κ. σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Θα αναφερθεί στις ψυχολογικές παραμέτρους (άρρωστης και οικογένειας) του καρκίνου του μαστού κατά την οξεία φάση, δηλ. από τη διάγνωση μέχρι και την πρώτη θεραπευτική αντιμετώπιση.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει δεξίωση, προσφορά της φαρμακευτικής εταιρείας GENESIS PHARMA την οποία και ευχαριστούμε θερμά.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails