Εκδρομή - Ξενάγηση σε Γέφυρα Σκρα

Αγαπητοί συνάδελφοι
Όπως γνωρίζετε, το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης διοργανώνει για τα μέλη του πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις θεωρώντας τον τομέα του πολιτισμού σημαντικό στοιχείο της προσωπικότητας που οφείλει να έχει ένας επιστήμονας.
Μετά την πετυχημένη ξενάγηση στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας την προσπάθειά του να φέρει τα μέλη του εγγύτερα σε χώρους ιστορίας και πολιτισμού, οργανώνει την Κυριακή 8 Μαΐου ημερήσια εκδρομή με λεωφορείο.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στη θερινή έπαυλη ΜΟΔΙΑΝΟ στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης  ( παλιό όνομα Τόψιν) , ένα θαυμάσιο κτίριο του 1906 που σήμερα έχει μετατραπεί σε Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων. Είναι η έπαυλη στην οποία το 1912 έγιναν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Αρχιστρατήγου Κωνσταντίνου και των αντιπροσώπων του Χασάν Ταχσίν Πασά για την παράδοση της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, αφού γίνει ξενάγηση, θα κατευθυνθούμε προς το χωριό ΣΚΡΑ διανύοντας μία διαδρομή γεμάτη φυσικές ομορφιές. Εκεί, αφού ξεναγηθούμε στο Μουσείο της ομώνυμης μάχης του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, θα καταλήξουμε σε ταβέρνα του χωριού για να έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας. Σε όλη τη διαδρομή θα υπάρχει ξενάγηση.
Οι συνάδελφοι πέρα από την οικογένειά τους μπορούν να φέρουν και φιλικά τους πρόσωπα.
Τιμή συμμετοχής 20 Ευρώ για τους ενήλικες και 10 Ευρώ για τα παιδιά (ΔΕΝ περιλαμβάνεται η συμμετοχή στην ταβέρνα).
Εκκίνηση στις 08.30 από το Λευκό Πύργο και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη στις 16.30 περίπου.
Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην εκδρομή, παρακαλούμε να το δηλώσουν τηλεφωνικά στα γραφεία του Συλλόγου (τηλ. 2310 275791) μέχρι την 4η Μαΐου.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails