Πρόταση για αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του δημοσίου

Οι Φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τις παρατηρούμενες καθυστερήσεις στην εξόφληση των λογαριασμών μας από συνταγές φαρμάκων ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ (Δημοσίου).

Οι καθυστερήσεις αγγίζουν τους 4 μήνες και έχουν εξαντλήσει οικονομικά τους φαρμακοποιούς οι οποίοι έχουμε αναγκαστεί να χρηματοδοτήσουμε τον ΟΠΑΔ με 12 εκ. Ευρώ για αυτό το χρονικό διάστημα. Η καθυστέρηση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο γιατί τα όρια, τόσο της αντοχής μας όσο και της καλής μας διάθεσης έχουν εξαντληθεί και είμαστε αναγκασμένοι να αντιδράσουμε δυναμικά.

Το φαινόμενο των καθυστερήσεων παραβιάζει κατάφορα τους ισχύοντες νόμους και συμβάσεις και δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον ομαλό εφοδιασμό των φαρμακείων μας με φάρμακα. Η κατάσταση αυτή επηρεάζει τελικά τους ασφαλισμένους όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων, ακόμη και εκείνων που ανταποκρίνονται εγκαίρως στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Δυστυχώς τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην εξόφληση των λογαριασμών των φαρμακείων από τον ΟΠΑΔ είναι συνεχή και συνιστούν εμπαιγμό των φαρμακοποιών.

Κατόπιν όλων αυτών, το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προσανατολίζεται στην αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Δημοσίου από την 1η Ιουλίου 2006.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails