Δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο ιο της γρίπης

Συντονιστική Σύσκεψη σχετικά με τον Νέο Ιό της Γρίπης.

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ. 210.5205291-210.5200738

Αθήνα, 4 Μαΐου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Αριστείδη Καλογερόπουλο-Στράτη, ευρεία Συντονιστική Σύσκεψη, όπου εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα σχετικά με τον Νέο Ιό της Γρίπης.
Κατά τη διάρκεια της Σύσκεψης εξετάστηκε η διακίνηση και η διάθεση των αντι-ϊικών φαρμάκων και αποφασίστηκε η παροχή αυτών, να γίνεται μόνο από τα φαρμακεία των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της χώρας, στη νοσοκομειακή τους τιμή και κατόπιν ειδικής συνταγής γιατρού, που θα αναφέρει το όνομα του λήπτη.
Παράλληλα εκτιμήθηκε το ενδεχόμενο αύξησης των στρατηγικών αποθεμάτων των αντι-ϊικών φαρμάκων στην επόμενη περίοδο έως 10%.
Επίσης, αποφασίστηκε η ενίσχυση του προσωπικού του Κέντρου Επαφής (Call Center), καθώς και η πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι θα προωθηθούν στα αεροϋγειονομεία και τις πύλες εισόδου της χώρας.
Παράλληλα αποφασίστηκε, να εφοδιαστούν άμεσα με θερμικούς σαρωτές όλα τα διεθνή αεροδρόμια της χώρας.
Στη Σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ, ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Πρόεδρος του ΕΟΦ, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΦΕΤ, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, λοιμοξιολόγοι και επιδημιολόγοι.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails