Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Φ.Σ.Θ στις 3/6/15

Η Γενική Συνέλευση των μελών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου 2015 εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

Ζητάμε από την κυβέρνηση να επανέλθουν οι πληρωμές μας από τον ΕΟΠΥΥ στο καθεστώς του προηγούμενου χρονικού διαστήματος, κατά την διάρκεια του οποίου πληρωνόμασταν ολόκληρο το οφειλόμενο ποσό, πάντα με καθυστέρηση, αλλά σταθερά στο τέλος κάθε μήνα.

Ζητάμε να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση χρονοδιάγραμμα πληρωμών προς τα φαρμακεία με σταθερές ημερομηνίες πληρωμής με βάση τις συμβατικές δεσμεύσεις του ΕΟΠΥΥ.

Ζητάμε από τον ΕΟΠΥΥ όπως το οφειλόμενο ποσό προς τον κάθε φαρμακοποιό να καταβάλλεται στις τακτές ημερομηνίες ολόκληρο και όχι σε δόσεις, δεδομένου ότι και οι επιταγές μας προς τις φαρμακευτικές εταιρείες και φαρμακαποθήκες περιλαμβάνουν ολόκληρο το οφειλόμενο ποσό.

Ζητάμε την άμεση προώθηση και επίλυση όλων των θεσμικών αιτημάτων του κλάδου που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος και θα δώσουν μια ανάσα στα τόσο ταλαιπωρημένα από τα μνημονιακά μέτρα, φαρμακεία.

Ζητάμε την άμεση κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων που αφορούν τα φαρμακεία και τα έχουν οδηγήσει στο χείλος της καταστροφής.

Ζητάμε την άμεση εξόφληση των παλαιών οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία που χρονολογούνται από το 2011 και το 2012.

Εξουσιοδοτούμε τους αντιπροσώπους μας στην Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου να κινηθούν στην κατεύθυνση των παραπάνω αιτημάτων μας.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails