Δελτίο Τύπου για τα ΜΗΣΥΦΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με διάταξή του, το Υπουργείο «Υγείας» καταργεί την αποκλειστική πώληση των φαρμάκων από τον φυσικό τους χώρο που είναι το φαρμακείο και επιτρέπει τη διάθεση ορισμένων εξ αυτών και από άλλα σημεία διάθεσης, όπως είναι τα SUPER MARKETS.

Παρόλες τις αντιδράσεις όλων των εμπλεκομένων με την Υγεία, το Υπουργείο προχώρησε σε ένα ακόμη δωράκι προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που κρύβει αυτή του η απόφαση.

Δημιούργησε μια νέα κατηγορία φαρμάκων, την οποία θα μπορεί να μεταβάλλει όποτε θέλει, που θα πωλούνται ελεύθερα, χωρίς την παρουσία και την ασφαλιστική δικλείδα του φαρμακοποιού.

Καταδικάζουμε αυτή την ενέργεια του Υπουργείου που μετατρέπει τους ασθενείς σε καταναλωτές αντίθετα σε κάθε επιστημονικό δεδομένο, όπως έχει επανειλημμένα εκφραστεί από την Ιατρική και Φαρμακευτική Πανεπιστημιακή κοινότητα.

Παράλληλα, στερεί την μοναδική εστία ρευστότητας των φαρμακοποιών, χαρίζοντας τα επί πληρωμή φάρμακα στους μεγαλοεπιχειρηματίες και αφήνοντας στις πλάτες των φαρμακοποιών τα χρέη του ΕΟΠΥΥ, ειδικά τώρα που η πληρωμή των φαρμάκων του Φεβρουαρίου είναι πιο αβέβαιη από ποτέ.

Η ευθύνη της κυβέρνησης και όσων την στήριξαν είναι μεγάλη τόσο για τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών όσο και για τις αυξήσεις στις τιμές αυτών των φαρμάκων που θα ακολουθήσουν.

 

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

 

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

 

Κυριάκος Θεοδοσιάδης               Διονύσιος ΕυγενίδηςΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails