Τι δήλωσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού

Τα έψαλαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για τα κλειστά επαγγέλματα

Αιχμές και από βουλευτές του πασοκ δέχθηκε χθες η κυβέρνηση για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, μετά την κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για προχειρότητα.
«Έχουμε ήδη προκαλέσει επώδυνες μειώσεις, τώρα πρέπει να δείξουμε ότι κινούμαστε με ισότητα, αλλά δεν το κάνουμε...», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης και έριξε το πρώτο καρφί κατά του Ανδρέα Λοβέρδου: «Τα άλλα υπουργεία, το υπουργείο Υγείας, για παράδειγμα, κάνει κατ' ευφημισμόν άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών»! Ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι φθηνότερες υπηρεσίες δεν σημαίνουν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, ενώ διερωτήθηκε με ποια λογική επιτρέπεται σε μη γιατρούς να έχουν την πλειοψηφία σε μετοχικά σχήματα κλινικών, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο στα φαρμακεία.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εξέφρασε έντονες ενστάσεις για την κατάργηση του ορίου του 51 % που ισχύει για γιατρούς που είναι μέτοχοι ιδιωτικών κέντρων υγείας.
«Κραυγαλέες» χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις για τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς και ο βουλευτής Λευκάδας, Σπυροπάνος Μαργέλης.

 Ο Νάσος Αλευράς τόνισε με νόημα ότι «δεν έχει νόημα να συντηρούμε κάποια προνόμια». Μάλιστα, ζήτησε από την κυβέρνηση «να ανοίξει τα επαγγέλματα με γενναιότερο τρόπο σε ορισμένες περιπτώσεις».

«Ορισμένα επαγγέλματα έχουν προνομιακή μεταχείριση...», ανέφερε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Στρατάκης.

Κάποια παράθυρα διαπίστωσε η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Έλενα Παναρίτη, ζητώντας να είναι «καθαρό και δίκαιο» το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

 «Διατηρούνται προστατευόμενες επαγγελματικές ομάδες με εγγυημένο εισόδημα, όταν σε άλλους κόβουμε μισθούς και συντάξεις», παρατήρησε δηκτικά ο Γιάννης Αμοιρίδης.

Στον αντίποδα των παραπάνω βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Σπηλιόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «νεοφιλελευθεροποίηση των πάντων» και επέσεισε τον κίνδυνο «να γίνουμε πειραματόζωο της Ευρώπης για να δουν κάποιοι αν αυτά θα πετύχουν εδώ ώστε να τα κάνουν και αλλού»!». «Η απελευθέρωση δεν θα ωφελήσει τους νέους, θα τους βλάψει, αυτοί θα την πληρώσουν», κατέληξε ο κ. Σπηλιόπουλος.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails