Διαφωνεί ο Δ. Βαρτζόπουλος με τον Α. Λοβέρδο στην πολιτική για την Υγεία

ελείως αντίθετος με την πολιτική που ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος στο χώρο της Υγείας είναι ο προσκείμενος στη ΝΔ υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος…

Λίγη ώρα πριν μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, Πρώτη Γραμμή, με αφορμή και τις απεργιακές κινητοποιήσεις γιατρών του ΙΚΑ και των φαρμακοποιών. «Θα τα αλλάξουμε όλα στην υγεία, έχουμε εντελώς διαφορετική προσέγγιση», δήλωσε με έμφαση ο υφυπουργός Υγείας, που πριν ήταν πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι εντελώς διαφορετική προσέγγιση μας. Εφαρμόζοντας εργαλεία όπως τα θεραπευτικά πρωτόκολλα μπορεί να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη. Η μείωση του κόστους για τα φαρμακεία στο μίζερο 15% σημαίνει καθαρό κέρδος 3%. Σε μία επαρχιακή πόλη δεν βγαίνει το φαρμακείο. Είμαστε κατά της μείωσης» είπε ο κ Βαρτζόπουλος.

«Η ΝΔ συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου και στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου στους συγκεκριμένους σκοπούς που έχει να επιτελέσει», τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι η ΝΔ συμφωνεί στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στο 1% του ΑΕΠ, αλλά επιδιώκει τη συνεργασία των γιατρών και των φαρμακοποιών.

Όπως εόπε, η τρόικα απλώς βάζει δημοσιονομικούς στόχους και μπορεί κάποιος να τους πείσει ότι αυτοί οι στόχοι αυτοί μπορεί επιτευχθούν με άλλο τρόπο. «Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα ισχύει το σύστημα του ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ);» διερωτήθηκε ο υφυπουργός Υγείας.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails