Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 11ο PHARMAPOINT

«Τη συνταγή του Μνημονίου, οι φαρμακοποιοί δεν θα την εκτελέσουν»
βροντοφώναξαν στο 11o PHARMA point, διότι «η τρόικα βλάπτει σοβαρά την υγεία!»

Αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την επαγγελματική τους υπόσταση και να διατρανώσουν τον ρόλο τους στον τομέα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, 2.400 φαρμακοποιοί από όλη την Ελλάδα, καθώς και πολλοί επισκέπτες (υπάλληλοι φαρμακείων, φοιτητές και απασχολούμενοι στον χώρο της φαρμακευτικής αγοράς) έδωσαν δυναμικό «παρών» στο 11ο PHARMA point, που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, το περασμένο σαββατοκύριακο.

«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση έκτακτης εθνικής ανάγκης. Και όπως στο παρελθόν, οφείλουμε όλοι να υπερβούμε τα στενά όρια της υπεράσπισης των κλαδικών μας συμφερόντων και της αυτοπεριοριζόμενης συνδικαλιστικής δραστηριότητας, και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τον λαό που φωνάζει αυτή τη στιγμή για τα στοιχειώδη δικαιώματά του» επισήμανε ο πρόεδρος του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Και συμπλήρωσε, «δηλώνουμε ξεκάθαρα: είμαστε εναντίον της πολιτικής του μνημονίου, είμαστε εναντίον της πολιτικής που μας έχει κάνει έρμαια των αποφάσεων ξένων κέντρων συμφερόντων, είμαστε εναντίον του ξεπουλήματος κάθε δημιουργικής πνοής στη χώρα μας και της εξαθλίωσής μας, στον βωμό των μελλοντικών κερδών κάποιων, ή της διασφάλισης του υφαρπαγμένου πλούτου κάποιων άλλων», αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όσων παρακολούθησαν το στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Οι επιπτώσεις των διατάξεων του Μνημονίου στην υγεία».

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «στη σημερινή χρονική συγκυρία, που το φαρμακείο βάλλεται από μεγάλα συμφέροντα που επιβουλεύονται τη θέση και τον ρόλο του στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, τα θεσμικά συνδικαλιστικά όργανα αποτελούν τα μοναδικά ίσως υπερασπιστικά αλλά και διεκδικητικά μέσα, για να συνεχίσει ο φαρμακοποιός να εργάζεται και να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.

Οι φαρμακοποιοί πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Αγώνας μας και η προσπάθειά μας για την υπεράσπιση του Φαρμακείου θα είναι συνεχής και έντονος. Δεν θα υποχωρήσουμε και δεν θα απεμπολήσουμε κανένα κεκτημένο μας. Έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και να επιτυγχάνουμε τους στόχους και τα οράματά μας».

Στη συζήτηση συμμετείχαν ακόμη ο γ.γ. της ΓΣΕΕ, κ. Νικόλαος Κιουτσούκης και ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτριος Βαρνάβας.

Ακόμη, στο πλαίσιο του προγράμματος του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε ομιλία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, κ. Γεράσιμου Βουδούρη, ο οποίος ενημέρωσε τους φαρμακοποιούς για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας, τη λειτουργία του, τα οφέλη που προκύπτουν για τους ασφαλισμένους των ταμείων που συμμετέχουν στον ενιαίο ασφαλιστικό φορέα, καθώς και τι θα σημαίνει για τους φαρμακοποιούς η πλήρης εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στον ΕΟΠΥΥ και η χρήση κοινού συνταγολογίου για όλους τους ασφαλισμένους. Επιπλέον διευκρίνισε ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν θα προχωρήσει στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων με τους φαρμακοποιούς, αλλά συλλογικής σύμβασης.

Στο πλαίσιο του PHARMA point, πραγματοποιήθηκε και έκθεση με νέα προϊόντα και υπηρεσίες φαρμακείου, κατά τη διάρκεια της οποίας εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του φαρμακείου, παρουσίασαν τις νέες προτάσεις τους.

Μεγάλος χορηγός του συνεδρίου είναι η MARFIN EGNATIA BANK.

Χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου είναι η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, το περιοδικό ΜΕ ΥΓΕΙΑ και το pharmacorner.gr.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails