ΠΦΣ: Ανακοίνωση απόφασης Δ.Σ. για συνέχιση αναστολής χορήγησης ιατροτεχνολογικών

 

Αθήνα,26/10/2017

 


 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην έκτακτη συνεδρίαση του, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου , συζήτησε μεταξύ άλλων τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω της μη λειτουργίας του νέου συστήματος  e –DAPY .

Μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε να συνεχίσει την αναστολή χορήγησης με πίστωση   των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, έκτος των αναλωσίμων σακχαρώδους διαβήτη, μέχρι να λειτουργήσει η νέα εφαρμογή.

Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία ασθενών και φαρμακοποιών οι οποίοι χωρίς την λειτουργία του συστήματος δεν γνωρίζουν ποια προϊόντα καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ, σε ποιες τιμές και πώς και αν θα αποζημιώνονται.

Οι Φαρμακοποιοί έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια αναμονής και υπομονής , προσπαθώντας να συνεργασθούν με τον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να μην επιβαρύνονται  οι ασθενείς. Δυστυχώς όμως 10 μήνες μετά την  έναρξη ισχύος της σύμβασης, τα προβλήματα παραμένουν.

 

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ                                                               ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails