Ενημέρωση από τον ΠΦΣ για το τέλος των κινητοποιήσεων

Αριθμ. Πρωτ. 1150

Αθήνα, 31/3/2014

ΠΡΟΣ: Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το ΔΣ του ΠΦΣ σε έκτακτη σημερινή συνεδρίασή του αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και την λειτουργία των φαρμακείων από αύριο Τρίτη 1η  Απριλίου.
Ο αγώνας μας δεν τελείωσε με την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Τώρα ξεκινάει για όλους μας μια καινούρια εποχή. Ο ΠΦΣ και όλοι οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι προχωράμε σε νέες πρωτοβουλίες συνδικαλιστικής και επιχειρηματικής πρακτικής.

Η απάντησή μας προς κάθε κατεύθυνση θα είναι πια:

α.         Πολιτική, για την υπεράσπιση της φαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών.

β.         Νομική, με προσφυγές στο Διοικητικό Εφετείο, στο ΣτΕ και στο ΔΕΚ σε βάρος του νέου Νόμου, όπου αυτός παραβιάζει το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

γ.         Επιχειρηματική, για την προώθηση και με βάση το νέο νόμο της δικής μας επιχειρηματικότητας και επικράτησης, ενάντια  στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ο αγώνας τώρα είναι να κρατήσουμε τα φαρμακεία σε χέρια φαρμακοποιιών. Επιχειρηματικά σχήματα που θα έχουν όλους τους φαρμακοποιούς απορροφήσιμους και απασχολήσιμους, είναι μπροστά μας.

Μπορούμε να είμαστε σε κοινή προσπάθεια με τους συνεταιρισμούς.

Δεν θα αφήσουμε αυτό το παιχνίδι επιχειρηματικότητας που επίτηδες επιβάλλει με ασάφειες ο νέος  νόμος, να το διαχειρισθούν άλλοι. Χάθηκε μια μάχη, αλλά όχι ο πόλεμος.

Χαιρετίζουμε την προσπάθεια και την αγωνιστικότητα όλων των Φαρμακευτικών Συλλόγων  που ολοκληρώθηκε με την μεγαλειώδη συγκέντρωση και διαδήλωση 3000 φαρμακοποιών στην Αθήνα το απόγευμα της συζήτησης και ψήφισης του Νομοσχεδίου.
 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ        ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails