Αναφορά του Φ.Σ.Θ προς τον ΕΟΦ

ΠΡΟΣ: ΕΟΦ

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με αναφορές από μέλη του Συλλόγου μας, η εταιρεία ******** κυκλοφόρησε ένα προϊόν με ονομασία “***********” σε μορφή σιροπιού με αριθμό γνωστοποίησης ΕΟΦ *****/**-**-****.
Στην εξωτερική συσκευασία δεν αναφέρονται ανεπιθύμητες ενέργειες ή παρενέργειες, ούτε αναλυτικά η πλήρης σύστασή του. Με αστερίσκο και με μικρά γράμματα αναφέρεται «περισσότερες πληροφορίες πλήρους σύστασης, οδηγιών χρήσης και προφυλάξεων επί της συσκευασίας εντός».
Ανοίγοντας τη συσκευασία και πάνω στο μπουκάλι, στη σύνθεση αναφέρεται ότι περιέχει σιρόπι γλυκόζης. Πουθενά δεν αναφέρεται ότι δεν είναι κατάλληλο για διαβητικούς.
Επίσης καμιά μνεία δεν γίνεται στα διαφημιστικά φυλλάδια που διακινεί η εταιρεία ότι το προϊόν δεν είναι κατάλληλο για διαβητικούς.
Επειδή θεωρούμε ότι μπορεί να δημιουργηθούν κίνδυνοι για την Δημόσια Υγεία σε μια μεγάλη ομάδα συμπολιτών μας (σακχαροδιαβητικών) από την ελλιπή σήμανση του εν λόγω προϊόντος, καθώς και από ενδεχόμενη πώλησή του από άλλα σημεία χωρίς τον έλεγχο του φαρμακοποιού, παρακαλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

Κυριάκος Θεοδοσιάδης               Διονύσιος ΕυγενίδηςΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails