Συνάντηση του ΔΣ του ΦΣΘ με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας κ. Δημήτριο Κοντό συναντήθηκε την Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν υπ’ όψιν του προέδρου του ΕΟΠΥΥ τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους φαρμακοποιούς κυρίως σε ό,τι αφορά τις καθυστερούμενες πληρωμές από τον Οργανισμό.

 

Επισημάνθηκε από πλευράς μας πως οι αντοχές των φαρμακείων μας έχουν εξαντληθεί από την κρίση που πλήττει τα οικονομικά μας τους τελευταίους μήνες και πως η αύξηση του χρόνου αποπληρωμής μας από τον ΕΟΠΥΥ έχει φέρει τους φαρμακοποιούς σε τραγική οικονομική κατάσταση, αφού αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις φαρμακαποθήκες και τις φαρμακευτικές εταιρίες. 

Από πλευράς του ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ εξήγησε πως το κράτος οφείλει στον ΕΟΠΥΥ περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ μέσω των ασφαλιστικών ταμείων και ως εκ τούτου εκεί οφείλονται οι καθυστερήσεις, παρ’ όλα αυτά όμως διαβεβαίωσε πως ο Οργανισμός καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αποπληρώσει τους παρόχους το συντομότερο δυνατόν. 
Στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κατέστη σαφές πως οι φαρμακοποιοί δεν αντέχουμε άλλο να πιστώνουμε τον Οργανισμό και να βρισκόμαστε τόσους μήνες πίσω στις πληρωμές και πως πρέπει επειγόντως να βρεθεί λύση, διαφορετικά θα οδηγηθούμε σε αντιδράσεις που δεν επιθυμούμε. Ζητήθηκε επίσης να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να τακτοποιηθεί το συντομότερο το θέμα των χρεών του 2011 και 2012 που παραμένουν και σήμερα ακόμα απλήρωτα.

 

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αφού διαβεβαίωσε πως από πλευράς του θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αιτημάτων των φαρμακοποιών, έθιξε το θέμα των επιθεμάτων κατάκλισης για το οποίο εξήγησε πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο Οργανισμός προσανατολίζονται στη διάθεσή τους μόνο από τα φαρμακεία κατά τα πρότυπα της χορήγησης αναλωσίμων σακχαρώδους διαβήτη, τόσο για τον περιορισμό της δαπάνης τους, όσο και για το λόγο πως 11000 σημεία πώλησης είναι αρκετά και δε χρειάζονται περισσότερα.

  

 

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ. 

 

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

 

Κυριάκος Θεοδοσιάδης               Διονύσιος ΕυγενίδηςΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails