ΠΦΣ προς ΕΛΤΑ: Τα φάρμακα δεν στέλνονται με "ντελίβερυ"

Mε αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε υπηρεσίες ταχυμεταφορών φαρμάκων από τα ΕΛΤΑ, ο ΠΦΣ έστειλε την παρακάτω επιστολή στον πρόεδρο του Οργανισμού και την γνωστοποίησε στα ΜΜΕ.

Ο ΠΦΣ είναι αποφασισμένος να μην δεχθεί οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία και επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια σε περίπτωση που τα ΕΛΤΑ προχωρήσουν στην υλοποίηση τέτοιων πρακτικών.

 

Προς

Τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των

των ΕΛΤΑ Α.Ε.

κ. Κώστα Μελαχροινό

 

Με έκπληξη διαβάσαμε στον ημερήσιο τύπο την πρόθεση των ΕΛΤΑ ό,τι μεταξύ των υπηρεσιών με τις οποίες πρόκειται να εμπλουτισθούν οι νέες υπηρεσίες του οργανισμού, θα είναι και η εκτέλεση συνταγών.

Αντιλαμβανόμαστε  και επικροτούμε στην δύσκολη οικονομική συγκυρία την όποια προσπάθεια γίνεται από κρατικούς ή ημικρατικούς φορείς για τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση της οικονομικής καταστάσεως τους.

Όμως πέρα από τους νομικούς περιορισμούς, οι όποιοι χειρισμοί αφορούν το χώρο της υγείας και ιδιαίτερα του φαρμάκου, δεν μπορούν να ενταχθούν σε υπηρεσίες ντελίβερυ, εν είδει τροφίμων, απορρυπαντικών ή επιστολών.

Το Φάρμακο είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν, η αποθήκευση  και η διακίνηση του οποίου προϋποθέτει συγκεκριμένες συνθήκες και ο νομοθέτης έχει  ορίσει ότι γίνεται δια χειρός φαρμακοποιού, για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Θεωρούμε ότι τα δημοσιεύματα αυτά αναφέρονται σε «ευφυολογίες» συγκεκριμένων τεχνοκρατών οι οποίοι όπως έχει αποδείξει η τραγική πραγματικότητα των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας, δεν έχουν καμιά κοινωνική ευαισθησία και επιστημονική κατάρτιση.
          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ           ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails