Η απάντηση του αντιπροέδρου του Π.Φ.Σ κ. Θεοδοσιάδη στο άρθρο του κ. Μάνου στην Καθημερινή

Κύριε Διευθυντά,

Στην έγκριτη εφημερίδα σας δημοσιεύτηκε την Κυριακή 26/9/2010 άρθρο του πρώην Υπουργού και νυν Προέδρου της ΔΡΑΣΗΣ κ. Στέφανου Μάνου με βαρυσήμαντες προτάσεις σχετικά με το ποσοστό κέρδους του φαρμακοποιού και κατ’ επέκταση της λιανικής τιμής του φαρμάκου.

Προς ενίσχυση των επιχειρημάτων του μάλιστα, επικαλείται τα ισχύοντα στη Σουηδία και συγκρίνει τη Φαρμακευτική πολιτική της Ελλάδας και της Σουηδίας.

Δε γνωρίζει όμως ο κ. Μάνος κάτι πολύ σημαντικό και θεμελιώδες. Τα φαρμακεία στη Σουηδία είναι ΚΡΑΤΙΚΑ ενώ στην Ελλάδα είναι ΙΔΙΩΤΙΚΑ.

Υποθέτω ότι ο κ. Μάνος δεν είναι οπαδός του κρατισμού. Εκτός κι αν έχει καταφέρει να συστεγάσει τον φιλελευθερισμό που διακηρύσσει με τον κρατισμό που θαυμάζει. Αλλά αυτά παθαίνει όποιος αναμειγνύεται με χώρους που δε γνωρίζει.

Και κάτι ακόμη. Ο οιοσδήποτε πολίτης ή πολιτικός μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Επειδή όμως «αρχή άνδρα δείκνυσι» δηλ. τα έργα έχουν σημασία και όχι τα λόγια, το μόνο που θυμάται ο Ελληνικός λαός από τα έργα του κ. Μάνου είναι ότι κατόρθωσε επί Υπουργίας του να διπλασιάσει τις τιμές των καυσίμων στο όνομα του ανταγωνισμού.

Με τιμή
Κυριάκος Θεοδοσιάδης

Αντιπρόεδρος Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Πειραιώς 134, Αθήνα 11854

Τηλ. 210 3450753Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails