Μεγάλη επιτυχία γνώρισε το PHARMA POINT 2004

"Pharma point 2004: Προωθείται η νέα φαρμακευτική πολιτική"

"Στο γραφείο του πρωθυπουργού βρίσκεται ήδη η εισήγηση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη νέα φαρμακευτική πολιτική, που θα ξεκινήσει από την κατάργηση της λίστας", διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, στα εγκαίνια του φαρμακευτικού συνεδρίου - έκθεση PHARMA point 2004, που διοργανώθηκε για τέταρτη χρονιά από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε η τελετή βράβευσης των συναδέλφων κ.κ. Δημήτρη Βαγιωνά, προέδρου του Ε.Ο.Φ. και του Π.Φ.Σ. και Αντώνη Αυγερινού, προέδρου της Π.Ε.Φ. καθώς και του προέδρου της φαρμακοβιομηχανίας Vianex κ. Παύλου Γιαννακόπουλου για την προσφορά τους στον Φαρμακευτικό κλάδο. Η βραδιά της έναρξης  έκλεισε με την καθιερωμένη μεγάλη δεξίωση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στρογγυλό τραπέζι με θέμα "Τα φάρμακα στην Ελλάδα: προβλήματα και προϋποθέσεις ανάπτυξης", στο οποίο συμμετείχαν ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του Ε.Ο.Φ., κ. Δημήτρης Βαγιωνάς, ο υποδιοικητής του ΙΚΑ, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου και εκπρόσωποι των φαρμακοβιομηχάνων, των φαρμακευτικών επιχειρήσεων και των φαρμακοποιών.  Το στρογγυλό τραπέζι διηύθυνε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Αμπατζόγλου παρουσίασε σημαντικά στοιχεία για το ύψος της δαπάνης για φαρμακευτική περίθαλψη, καθώς "η αύξηση της δαπάνης μέσα από τα φαρμακεία το 2004 σε σύγκριση με το 2003 ανέρχεται στο 10%, αλλά οι δείκτες κουτιών φαρμάκων παρουσιάζουν σήμερα αύξηση μόλις 5% έναντι 7,5% πριν από 5 χρόνια. Η αντίφαση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι υποκαθίστανται παλιά και φθηνά φάρμακα από νέα και ακριβά". Ακόμη, ο κ. Αμπατζόγλου επεσήμανε ότι η κατά κεφαλήν κατανάλωση φαρμάκων των ασφαλισμένων του ΙΚΑ ανέρχεται στα 160€ το 2004, ενώ των ασφαλισμένων του ΟΓΑ σε 84€.

Στο PHARMA point 2004 παρουσιάστηκε και η πανελλήνια έρευνα της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδας για τη "Φαρμακευτική: Εκπαίδευση και Απασχόληση", που πραγματοποιήθηκε σε φοιτητές των τριών ελληνικών Φαρμακευτικών Σχολών, και παρουσιάστηκε από την κ. Ιωάννα Σταυρακάκη, φοιτήτρια της Φαρμακευτικής Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την έρευνα οι φοιτητές θεωρούν επιτακτική τόσο την ανάγκη αξιολόγησης των τμημάτων Φαρμακευτικής (ποσοστό 82,8%), όσο και την ενημέρωσή τους για μεταπτυχιακά και διδακτορικά (ποσοστό 65,1%). Τα αποτελέσματα της έρευνας σχολίασαν ο πρόεδρος του τμήματος Φαρμακευτικής Α.Π.Θ., κ. Εμμανουήλ Γεωργαράκης, ο Γ.Γ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Δημήτριος Καραγεωργίου, και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών, κ. Αντώνιος Αυγερινός. Το στρογγυλό τραπέζι διηύθυνε ο Γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Διονύσιος Ευγενίδης.

Στην εμπορική έκθεση που λειτούργησε στο πλαίσιο του PHARMA point 2004  συμμετείχαν πάνω από 130 επιχειρήσεις της φαρμακευτικής αγοράς, που παρουσίασαν νέα προϊόντα και υπηρεσίες,  ενώ την επισκέφθηκαν περισσότεροι από 3.000 φαρμακοποιοί και άλλοι επισκέπτες.

Προς: Όλους τους Φαρμακοποιούς του Φ.Σ.Θ.

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Σας υπενθυμίζουμε ότι το τριήμερο 22, 23 και 24 Οκτωβρίου 2004 πραγματοποιείται στους χώρους της HELEXPO-ΔΕΘ, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η μεγάλη εκδήλωση του κλάδου μας PHARMA-POINT που περιλαμβάνει Φαρμακευτικό Συνέδριο και μεγάλη έκθεση φαρμακευτικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το βράδυ της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου στις 21:00, παρουσία πολλών υπουργών και βουλευτών. Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει η τελετή βράβευσης των συναδέλφων κ.κ. Δημήτρη Βαγιωνά, προέδρου του Ε.Ο.Φ. και του Π.Φ.Σ. και Αντώνη Αυγερινού, προέδρου της Π.Ε.Φ. καθώς και του προέδρου της φαρμακοβιομηχανίας Vianex κ. Παύλου Γιαννακόπουλου για την προσφορά τους στον Φαρμακευτικό κλάδο. Η βραδιά της έναρξης θα κλείσει με την καθιερωμένη μεγάλη δεξίωση.

Το συνεδριακό μέρος των εκδηλώσεων ξεκινά το Σάββατο 23 Οκτωβρίου και είναι και τη φετινή χρονιά εξαιρετικά ενδιαφέρον και το επίπεδο των ομιλητών ιδιαίτερα υψηλό.

Ενδεικτικά αναφέρουμε, χωρίς να υποβαθμίζουμε τα υπόλοιπα θέματα, το στρογγυλό τραπέζι με θέμα: "Φαρμακευτική: Εκπαίδευση - απασχόληση" το Σάββατο στις 18:30 με ομιλητές τους κ. κ. Εμμ. Γεωργαράκη, καθηγητή, προέδρου του τμήματος Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ., Δ. Βαγιωνά, προέδρου του Π.Φ.Σ. και Α. Αυγερινού, προέδρου της ΠΕΦ. Πριν τη συζήτηση θα προηγηθεί παρουσίαση σχετικής έρευνας της Επιστημονικής Εταιρίας Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδος.

Μεγάλου ενδιαφέροντος είναι επίσης το θέμα "Τα φάρμακα στην Ελλάδα – προβλήματα και προϋποθέσεις ανάπτυξης" το μεσημέρι της Κυριακής 24 Οκτωβρίου στις 12.00, με ομιλητές τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Νικήτα Κακλαμάνη, τον πρόεδρο του ΕΟΦ και του ΠΦΣ κ. Δημήτρη Βαγιωνά και τον Υποδιοικητή του ΙΚΑ, συνάδελφο κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου. Συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι της Φαρμακευτικής αγοράς.

Ιδιαίτερη αναφορά δικαιούνται επίσης τα θέματα γενικότερου επιστημονικού ενδιαφέροντος όπως είναι "Μέλισσα και υγεία – εισαγωγή στη μελισσοθεραπεία", "Γνώση και φροντίδα, η αληθινή φύση της ομορφιάς", "Ο πόνος δεν μπορεί να περιμένει", "Αρχές επικοινωνίας του φαρμακοποιού με τον ασθενή-πελάτη", "Οστεοπόρωση: η σιωπηλή επιδημία ή απειλή και πολλά άλλα.

Φέτος για πρώτη φορά διοργανώνεται εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα “Διατροφικές συμβουλές από το Φαρμακείο” και συμμετέχοντες θα παραλάβουν δίπλωμα παρακολούθησης

Πιστεύουμε ότι, όπως όλες τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος θα αποδείξετε με την μαζική σας παρουσία ότι η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα δικαιούνται να είναι υπερήφανες για την διοργάνωση της μεγαλύτερης Φαρμακευτικής εκδήλωσης της χώρας.

 

Προκαταρκτικό πρόγραμμα

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου

21:00 – 22:00

    Επίσημη τελετή έναρξης
    Βράβευση για την προσφορά τους στον φαρμακευτικό κλάδο, των κ.κ.:

    Βαγιωνά Δημήτριου,
    Δρα Αυγερινού Αντώνιου,
    Γιαννακόπουλου Παύλου

22:00 – 23:00

Δεξίωση

 
Σάββατο 23 Οκτωβρίου

12:00 – 12:45

“Μέλισσα και υγεία: εισαγωγή στη Μελισσοθεραπεία” - Παραδείγματα θεραπευτικών Εφαρμογών”

Ομιλητής: Τσούτσος Βασίλειος, Πνευμονολόγος, Ομοιοπαθητικός, Εναλλακτικός Ιατρός

Χορηγός: Apipharm

12:45 – 13:30

“Γνώση και φροντίδα, η αληθινή φύση της ομορφιάς”

Ομιλήτρια: Γκούσκου Χρυσούλα, Φαρμακοποιός, Quality & Training Manager FREZYDERM ABEE

Χορηγός: FREZYDERM ABEE

13:30 – 14:30

“Ο πόνος δεν μπορεί να περιμένει”

Ομιλητής: Κοντογιάννης Βλάσης, Ρευματολόγος, Κλινικός Αναισθησιολόγος

Χορηγός: Nycomed

14:30 Δεξίωση

17:00 – 18:30

“Αρχές επικοινωνίας του φαρμακοποιού με τον ασθενή - πελάτη”

Εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών, ανοικτή για όλους τους φαρμακοποιούς

Ομιλητής: Μιτάκης Μανώλης, Φαρμακοποιός, Market access Manager, B. Ingelheim, Μέλος Π.Ε.Φ.

18:30 – 21:00

“Φαρμακευτική: εκπαίδευση – απασχόληση”

- Παρουσίαση έρευνας της Επιστημονικής Εταιρίας Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδος.

Ομιλήτρια: Σταυρακάκη Ιωάννα, Φοιτήτρια Φαρμακευτικής Σχολής A.Π.Θ.

- Στρογγυλό τραπέζι με τη συμμετοχή:

Εμμανουήλ Γεωργαράκη, Καθηγητή, Προέδρου του τμήματος Φαρμακευτικής Α.Π.Θ

Δημήτρη Βαγιωνά, Προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Αντώνη Αυγερινού, Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών

21:00

Γιορτή φαρμακοποιών

 
Κυριακή 24 Οκτωβρίου

11:00 – 12:00

Οστεοπόρωση: Η σιωπηλή επιδημία ή απειλή

Ομιλητής: Δελαρούδης Σιδερής, Ενδοκρινολόγος, Διευθυντής Ενδοκρινολογικού τμήματος 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Χορηγός: ΒΙΑΝΕΞ

12:00 – 15:00

“Τα φάρμακα στην Ελλάδα – προβλήματα και προϋποθέσεις ανάπτυξης”

12:00 - 13:30

Χαιρετισμοί – ομιλίες των κ.κ.:

- Νικήτα Κακλαμάνη, Υπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

- Δημήτρη Βαγιωνά, Προέδρου Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων

- Θεόδωρου Αμπατζόγλου, Υποδιοικητή ΙΚΑ

13.30 – 15.00

Στρογγυλό τραπέζι, με τη συμμετοχή των κ.κ.:

- Φώτη Σακελλαρίδη, Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Φαρμακ. Επιχειρήσεων Ελλάδας

- Θεόδωρου Τρύφων, Πρόεδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας

- Λάζαρου Φαρσάκη, Γεν. Γραμματέα του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσ/νίκης

15:00

ΔεξίωσηΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails