Συνάντηση Φ.Σ Θεσ/νίκης με τον Πρωθυπουργό

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 6/9/2014 στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, σύσκεψη με τους επιστημονικούς φορείς και εκπροσώπους των επιμελητηρίων της Βόρειας Ελλάδας. Στη συνάντηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τον Φαρμακευτικό, Ιατρικό, Οδοντιατρικό και Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, το Οικονομικό, το Τεχνικό και το Γεωτεχνικό επιμελητήριο Θεσσαλονίκης .

Τον Σύλλογό μας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης και ο Γραμματέας κ. Διονύσιος Ευγενίδης.

Στη συνάντηση παρευρέθη ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και σχεδόν σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο.

Εκ μέρους του Συλλόγου μας αναλύθηκαν στον Πρωθυπουργό και του επιδόθηκαν σε μορφή υπομνήματος τα θέματα:

  1. των ληξιπροθέσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία που χρονολογούνται από το 2011,
  2. του λεγόμενου «ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων»,
  3. της μη διάθεσης φαρμάκων από άλλα καταστήματα και
  4. της αύξησης της χρηματοδότησης της Υγείας σε συνδυασμό με την πρόταση για κατάργηση του ΦΠΑ στα φάρμακα που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ.


Ο πρωθυπουργός ζήτησε διευκρινίσεις από τον παριστάμενο Υπουργό Υγείας και του ανέθεσε υποχρεώσεις ώστε να αναζητηθούν λύσεις.

Συγκεκριμένα, για το θέμα του ανοίγματος των “κλειστών επαγγελμάτων” ο κ. Σαμαράς είπε "με αυτή την εμμονή της τρόικας, enough is enough, πρέπει να σταματήσει αυτή η πιπίλα". Για το θέμα των μυσυφα, ο κ. Βορίδης ανέφερε πως η έκθεση που έχει στα χέρια του δείχνει ότι καταγράφεται μια μικρή μείωση στις τιμές των φαρμάκων αυτών και ότι το Υπουργείο δεν επιθυμεί αλλαγή στον τρόπο διάθεσής τους, αλλά το θέμα υπάρχει στο τραπέζι από την τρόικα. Δόθηκε η υπόσχεση ότι θα σταματήσει ο καταιγισμός μέτρων για τα φαρμακεία, έτσι ώστε να ασχοληθούν επιτέλους οι φαρμακοποιοί με το επάγγελμα και τους ασθενείς τους. Τέλος, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον, επίσης παριστάμενο Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβαλη, για τα ληξιπρόθεσμα και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται.Εθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails