Οδηγίες για την έκδοση πιστωτικού τιμολογίου προς ΕΟΠΥΥ για το Rebate του 2017

Θεσσαλονίκη, 29/12/2017

Αγαπητοί συνάδελφοι,

σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκαν στην πύλη ΕΟΠΥΥ-ΚΜΕΣ οι ετήσιες βεβαιώσεις παρακρατήσεων που αφορούν στα ποσά που παρακρατήθηκαν από το κάθε φαρμακείο για rebate και ασφαλιστικές εισφορές.

Αφού επισκευθείτε την πύλη και εκτυπώσετε τουλάχιστον 2 φορές το ειδοποιητήριο, θα πρέπει να κάνετε τα ακόλουθα:

  1. Να εκδώσετε με ημερομηνία 31/12/2017 το πιστωτικό τιμολόγιο που θα κατατεθεί προς τον ΕΟΠΥΥ μαζί με τις συνταγές Δεκεμβρίου στο ΔΙΛΟΦ. Για την έκδοση του τιμολογίου, όπως κάθε χρόνο αποφορολογείτε τα ποσά που εμφανίζονται στην ετήσια κατάσταση παρακρατήσεων και αφορούν φάρμακα στο 6% και 13% ΦΠΑ και φροντίζετε ώστε τα ποσά που αναγράφετε στο τιμολόγιο (μετά και την προσθήκη του ανάλογου ΦΠΑ) να είναι ίδια με αυτά της βεβαίωσης. ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο τιμολόγιο παρακρατήσεων λόγω Rebate ΔΕΝ συμπεριλαμβάνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές, μόνο το rebate.
  2. Για την έκδοση του Συνοδευτικού Σημειώματος Υποβολής από την ίδια πύλη δεν πρέπει να ξεχάσετε να σημειώσετε τον αριθμό 1 στο πεδίο "Πλήθος πιστωτικών τιμολογίων" ώστε να εμφανιστεί και στο ΣΣΥ.
  3. Στο αντίγραφο του πιστωτικού τιμολογίου που θα δώσετε στο λογιστήριό σας καλό είναι να συρράψετε και ένα αντίγραφο της βεβαίωσης παρακρατήσεων.
  4. Το δεύτερο αντίγραφο της βεβαίωσης το δίνετε και πάλι στο λογιστήριό σας ώστε να υπολογιστούν στη φορολογική δήλωση του φαρμακείου οι όποιες ασφαλιστικές κρατήσεις σας έγιναν μέσω του ΕΟΠΥΥ. Καλό είναι να επισημάνετε με μαρκαδόρο το ποσό που αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές.

Το πιστωτικό τιμολόγιο επισυνάπτεται μαζί με το πρωτότυπο τιμολόγιο προς ΕΟΠΥΥ - έξω από τη σακούλα του ΕΟΠΥΥ

 

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails