Επιστολή του Συλλόγου μας προς το ΤΣΑΥ σχετικά με επιστροφές συνταγών

ΠΡΟΣ: ΤΣΑΥ –ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
            ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΤΑΑ κ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ
ΚΟΙΝ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΣΑΥ κ. ΒΑΣΙΑΔΗ Κύριοι

Προ ολίγων ημερών μας επιστρέψατε συνταγές 572  φαρμακείων που υποβάλλαμε στην υπηρεσία σας την 22-12-2011. Αιτία της επιστροφής αυτής ήταν η αναγραφή στα τιμολόγια πώλησης που συνόδευαν τις συνταγές ως αρμόδιας Δ.Ο.Υ. της  ΚΒ’ Αθηνών αντί της Δ.Ο.Υ.  ΙΑ’ Αθηνών, αν και το μόνο στοιχείο που απαιτείται για τη φορολογική διασταύρωση είναι το Α.Φ.Μ. το οποίο και παραμένει ίδιο. Πρέπει όμως να σας υπενθυμίσουμε και γραπτώς, αυτό που και προφορικώς σας αναφέραμε, δηλαδή ότι τα τιμολόγια εκδόθηκαν στις 30-11-2011  ενώ το σχετικό έγγραφό σας με τις αλλαγές στα στοιχεία του τιμολογίου εκδόθηκε από το Ταμείο σας την 17-2-2012 και παρελήφθη από τον Σύλλογό μας την 23-2-2012.

Επειδή όπως αντιλαμβάνεσθε δεν δικαιούστε να μας εγκαλείτε γιατί δεν εφαρμόσαμε τον μήνα  Δεκέμβριο κάτι που μας ζητήσατε 2 μήνες αργότερα, κακώς μας επιστρέψατε τις συνταγές των μελών μας, διότι δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη. Αν οι υπηρεσίες σας αργοπόρησαν στην έκδοση της σχετικής οδηγίας, δεν δικαιούστε να μετακυλίσετε τις ευθύνες τους προς τρίτους που δεν ευθύνονται για το παραμικρό.

Για τους λόγους αυτούς καλείσθε να προωθήσετε τους σχετικούς φακέλους προς εξόφληση και να συνειδητοποιήσετε ότι για τις καθυστερήσεις που προκαλούνται με το πήγαινε-έλα των συνταγών είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι με ότι αυτό σημαίνει σε επίπεδο και διοικητικό και ποινικό.

Παρεμπιπτόντως πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν  ότι οφείλετε στους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης το ποσόν των 1.967.377,00 € και αποτελεί πρόκληση ο οφειλέτης αντί να σπεύσει να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του να αναζητεί επί πλέον σημεία τριβής ή προφάσεις για την μη εξόφληση των υποχρεώσεών του.

Αναμένουμε άμεσες ενέργειές σας εντός των επόμενων επτά (7) ημερών, πριν η νομική μας υπηρεσία λάβει  εντολή για τις ανάλογες κινήσεις.

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας

Κυριάκος Θεοδοσιάδης               Διονύσιος ΕυγενίδηςΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails