Ψήφισμα γενικής συνέλευσης ΠΦΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΝΠΔΔ

Αθήνα, 24/3/2014

Αριθμ. Πρωτ. 1074

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΦΣ

 

Η Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ που συνήλθε εκτάκτως το Σάββατο 22/3/2014 αποφάσισε τα παρακάτω:

1. Οι φαρμακοποιοί  αντιτίθενται στο πακέτο μέτρων που προσπαθούν να περάσουν μέσα από την έκθεση ΟΟΣΑ σαν προϊόν συμφωνίας Τρόικας – Κυβέρνησης και  που αποτελούν την καταστροφή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης  στην χώρα μας.

2. Οι φαρμακοποιοί είναι απολύτως αντίθετοι σε οποιαδήποτε αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος  των φαρμακείων και στην είσοδο ιδιωτικών κεφαλαίων  που ανατρέπουν την ιδιοκτησία φαρμακείου από φαρμακοποιό.

3. Οι φαρμακοποιοί διαφωνούν με τον τρόπο χορήγησης των ΜΥΣΥΦΑ που αποτελεί άλλοθι για να οδηγηθούν εκ του ασφαλούς στα super markets με απελευθερωμένη τιμή. Τα φάρμακα αυτά δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία και οφείλουν να έχουν σταθερή  λιανική και χονδρική τιμή. Η διατίμηση τους διασφαλίζει ότι είναι τα χαμηλότερης τιμής σ’ όλη την Ε.Ε

4. Οι φαρμακοποιοί είναι αντίθετοι με την απελευθέρωση ωραρίου που δημιουργεί  χαοτική κατάσταση σε βάρος των πολιτών. Αντιπροτείνουν ένα ενιαίο ωράριο  συνεχούς ροής κατά μέγιστο όριο 48 ωρών και σύμφωνο με τις οδηγίες της  Ε.Ε. τις αποφάσεις του ΔΕΚ.

Το ωράριο πρέπει  να είναι ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και να προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες  των διαφόρων περιοχών με ευθύνη των Φ.Σ. σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές του Υπουργείου Υγείας.

 

Η Γενική  Συνέλευση του ΠΦΣ αποφασίζει

 

α) Να κηρύξει 24ωρη Πανελλαδική απεργία την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει άρθρα και προτάσεις για τα φάρμακα και τα φαρμακεία όπως αυτά περιγράφονται και προβάλλονται από την έκθεση του  ΟΟΣΑ.

β) Να καλέσει όλα τα Δ.Σ. των Φ.Σ. της Χώρας και όλους  τους φαρμακοποιούς , σε πανελλαδική συγκέντρωση του κλάδου έξω από την Βουλή.

γ) Καλεί τα φαρμακεία της Χώρας να αναλάβουν την ενημέρωση της κοινωνίας για τις επιπτώσεις στην Δημόσια Υγεία από τα μέτρα αυτά και να ενημερώσουν τους τοπικούς βουλευτές για τις συνέπειες από ενδεχόμενη υπερψήφιση των μέτρων αυτών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ        ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails