ΠΦΣ: Ενημέρωση Φ.Σ για πληρωμές ΕΟΠΥΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΝΠΔΔ

Αθήνα, 24/1/2014

ΠΡΟΣ

Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας

Επειδή υπήρξαν πολλά ερωτήματα σχετικά με την πληρωμή του 92% της αξίας των φαρμάκων του μηνός Οκτωβρίου, μετά και από συνεννόηση με την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

1. Με Υπουργική Απόφαση του υπουργού υγείας κου Άδωνι Γεωργιάδη, από τούδε και στο εξής η δαπάνη που αφορά τα εμβόλια δεν θα υπολογίζεται στην δημόσια φαρμακευτική δαπάνη.

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο το πλαφόν της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης θα αυξηθεί για το 2014 κατά 100 περίπου εκατ. ευρώ.

2. Προκειμένου κατά την πληρωμή του Οκτωβρίου να γίνει από το λογιστήριο του ΕΟΠΥΥ και την ΚΜΕΣ ο διαχωρισμός της δαπάνης σε εμβόλια και λοιπά φάρμακα, θα οδηγούσε σε καθυστέρηση της πληρωμής κατά μία περίπου εβδομάδα.

3. Προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η καθυστέρηση, η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και η Διοίκηση του ΠΦΣ συμφώνησαν να γίνει άμεσα η πληρωμή του 92% της συνολικής δαπάνης του μηνός Οκτωβρίου που αφορά τα λοιπά φάρμακα και τις επόμενες ημέρες να γίνει η εκκαθάριση του υπολοίπου 8%.

4. Η διαδικασία αυτή και η διαφοροποίηση των ημερών πληρωμής θα γίνει μόνο για την πληρωμή Οκτωβρίου. Από τούδε και στο εξής και με την ολοκλήρωση των λογιστικών και μηχανογραφικών επεξεργασιών, η πληρωμή όλων των φαρμάκων θα γίνεται την ίδια ημέρα.

5. Το ποσόν των 13 περίπου εκατ. ευρώ που αφορά τα εμβόλια Οκτωβρίου είναι δεσμευμένο και φυσικά δεν υπάρχει κανένας φόβος, όπως διαδίδουν κάποιοι για απώλεια αυτών των χρημάτων.

6. Κυρίαρχη κατεύθυνση των αποφάσεων του ΠΦΣ και της τακτικής που ακολουθεί, είναι σε κάθε περίπτωση και για οποιονδήποτε λόγο να μην υπάρξει επιδείνωση του χρόνου πίστωσης προς ΕΟΠΥΥ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣΕθνικής Αντίστασης 173 - 175,
Εμπορικό κέντρο Φοίνικας
55134 - Καλαμαριά - Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 471776
Fax: 2310 227525
emails